A középszakasz felsőházának hatodik fordulójában hazai pályán fogadjuk az EGIS Körmend csapatát. Ez lesz ebben a szezonban a negyedik mérkőzésünk a vasiak ellen és a második hazai találkozó. A vendégek hatalmas bravúrt hajtottak végre az Alba Fehérvár legyőzésével, míg nekünk nem sikerült megvernünk a Falco KC-t. Bencze Tamás vezetőedzőnk is egy elszalasztott lehetőségnek tartja a vasárnapi mérkőzést:

-Három negyeden keresztül nekünk állt a mérkőzés, de a negyedik játékrészt elrontottuk. Esélyünk volt a győzelem megszerzésére, de támadásban rossz megoldásokat választottunk és nem csapatként próbáltuk megoldani a feladatot. De ezen kár rágódnunk, mivel újabb nehéz mérkőzés, szomszédvári rangadó vár ránk, ahol mindenképpen nyerni szeretnénk. 

Vezetőedzőnk elmondta, hogy a Szombathely ellen és az elmúlt mérkőzéseken sem volt gond a védekezéssel, csak támadásban nem voltunk elég higgadtak. Ha a védekezésünk stabil marad és a mérkőzés végéig koncentrálni tudunk, akkor megnyerhetjük a számunkra és szurkolóink számára is fontos mérkőzést. 

A Falco elleni derbi utolsó negyedében Ubilla fájlalta a bokáját, de szerencsére nem komoly a baj, így vállalni tudja a játékot. A 19 órakor kezdődő rangadón a jó hangulat adott lesz és reméljük szurkolóink sportszerű buzdításával megnyerjük majd a mérkőzést ezzel is tisztelegve a 1992-es bajnokcsapatnak, akiket a nagyszünetben köszöntünk majd 25 éves jubileumuk alkalmából. 

A találkozót a Kapitány Gellért, Frányó Péter, Tözsér Dénes (Dr. Gincsai J.) bírói hármas dirigálja. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2017. április 19. Zalakerámia ZTE KK