Nehezen, de legyőztük a Jászberényt

A Forest Hungary 48. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa második napján a Jászberény volt az ellenfelünk. A jászságiak keretében ott volt a nyáron távozó Kerpel-Fronius Balázs. 

Zalakerámia-ZTE KK - Jászberény SE 86-84 (18-23, 18-18, 22-19, 28-24)

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 14, Benke 26/12, Szabó 6/6, Horváth 11/3, Radic 4. Csere: Vaughn 18/6, Mohácsi, Jeffers 5, Kis 2, edző: Bencze Tamás

Jászberény: Deshields 16/3, Kerpel-Fronius 2, Rakic 12/9, Lucic 12/3, Sejfic 24. Csere: Brown 9/6, Czirbus 9, Bazsó-, edző: Nikola Lazic

Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, ellenben a Berénynek szinte minden sikerült, ami 4-13-as vezetést jelentett. Bencze Tamás időkérése, kicsit felrázta fiúkat és elkezdtünk zárkózni. Nálunk Horváth Ákos vitte a csapatot, a JKSE-nél a két légiós Rakic és Sejfic volt elemében. A negyedet megérdemelten nyerte 18-23-ra a Berény. 

A második negyedben tovább küzdöttünk, főleg magunkkal, mert nagyon akadozott a támadójátékunk. Rengeteg volt a pontatlan dobás és a rossz átadás. Bencze Tamásreklamálásért kapott technikait. Paprikás volt a hangulat. Horváth és Benke is egy-egy távolival segítette csapatunkat, de a másik oldalon is volt válasz Lucic és Rakic jóvoltából. A félidőre semmi sem változott a JKSE megőrizte előnyét (36-41).

A harmadik negyed elején sikerült egyenlítenünk, de elég volt két eladott labda és Deshields büntetett. Vaughn próbált új lendületet vinni a játékunkba, de a jó megoldások mellett a védekezésünk csapnivaló volt. A negyed végén egy ponttal még mindig a Berény vezetett (59-60). 

A záró negyedben Benke vette a hátára a csapatot és remek betöréseivel és hármasaival átvettük a vezetést és úgy tűnt elfárad a Berény. De nem így lett, hanem tovább harcoltak és izgalmassá tették a végjátékot. A végeredményt Kerpel-Fronius ziccere állította be, és így ha nehezen is, de legyőztük Lazic mester együttesét. 

A késő esti találkozón DEAC-KK Kakanj 83-68.

A záró napon 13.45-kor a KK Kakanj ellen játszunk. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. szeptember 23. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás