Nem bíztunk semmit a véletlenre és legyőztük a Paksot!

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 90-97, hu.(23-21, 20-15, 19-25, 20-22, 7-14)
Paks, ASE Sportcsarnok, Jv: Cziffra, Farkas, Gál

Atomerőmű SE: Kovács 10/6, Battle 23/9, Samenas 11/9, Watkins 27/3, Tiby 10/6, csere: Will 3/3, Medve 3/3, Gilbert 3/3, edző: Teo Cizmic

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 26/9, Norfleet 10/6, Benke 16/3, Szabó 22/9, Drungilas 12, csere: Mohácsi 6/3, Wright 5, Kiss-, edző Bencze Tamás 

A 2016/17-es bajnokság utolsó alapszakasz mérkőzését Pakson vívtuk. Egy nyitott kérdés maradt csak, hogy a felsőházban folytathatjuk, avagy nem! 

Benke hármasa és Drungilas duplája adta meg az alaphangot a szurkolóinknak, majd a 2. percben Szabó is beköszönt egy duplával (2-7). A lendület nem hagyott alább és Drungilas zsákolásával már hét ponttal vezettünk. Az ASE Battle pontjaival zárkózott, de három ponton belül nem tudtak feljönni. Norfleet távolijára Watkins palánkos triplával válaszolt, majd Ubilla dobott egyet csont nélkül (12-18). A 7. percben Samenas triplájával és Watkins büntetőivel egy pontra jöttek fel a hazaiak, amire Szabó egy duplával válaszolt. A 8. percben Tiby hármasa az egyenlítést jelentette a hazaiaknak (20-20). Wright büntetőivel visszavettük a vezetést, de Tiby hármasával a Paks mehetett előnnyel a rövid pihenőre (23-21). 

Samenas rontott dobása után Szabó egy triplával válaszolt, majd labdát csent a következő hazai támadásnál, amiből Drungilas ziccerezett pontosan (23-26). A 11. perc elején Kovács hármasaival fordított az ASE (29-26). Benke egy közelivel egy pontra zárkóztatta csapatunkat, majd két percre mindkét együttes elfelejtett pontot szerezni. A 14. perc végén Szabó lecsorgó ziccerét Wright zsákolta a paksi gyűrűbe (29-30). Benke közelijére Battle ziccere és Will hármasa érkezett hazai oldalról (34-32). Watkins büntetői után Bencze Tamás időt kért. A rövid taktikai szünet után Benke kosarával közelítettünk (36-34). Watkinst nehezen tartottuk a palánk alatt és már 13 egységnél járt. A 19. percben Ubilla remek bejátszásából Drungilas ejtett, majd Battle büntetőzött pontosan (40-36). Az utolsó percre fordulva egy kicsit szellős lett a védekezésünk és Samenas triplájával, hét ponttal meglépett az ASE (43-36). Az utolsó másodpercben még Benke szépíthetett volna, de dobás közben kizökkentették az egyensúlyából és a bírói sípszó néma maradt. Ráadásul reklamálásért technikait kapott Bencze Tamás. 

A szünetben a másik mérkőzésekre pillantva a Körmend 27 ponttal vezetett a Szolnok ellen, a Szeged 11-es a Kaposvár ellen, míg a Falco 4 ponttal vezetett Jászberényben. 

A második félidő elején Battle dobhatott büntetőt Bencze Tamás technikai hibája miatt, majd Kovács ziccerezett könnyedén. Ubilla hármasa jelentette az első pontunkat a második félidőben. Szellősen védekeztünk és ezt Watkins és Tiby is kihasználta és már 11 ponttal vezetett a Paks (50-39). A 23. percben Benke büntetője, majd Wright közelije tíz ponton belülre hozta csapatunkat, amire Cizmic mester időkéréssel válaszolt (52-44). A negyed felénél Szabó kapta el a fonalat és két távolijával két pontra zárkóztunk (54-52). Wright labdát szerzett, de a kijátszott támadás végén nem sikerült a pontszerzés, mert dobás közben derékkal kilökték, de a sporik nem láttak szabálytalanságot. Az ellentámadásból Samenas hintet egy triplát, amit Norfleet sem hagyott szó nélkül. Ubilla remek passzából Szabó egyenlített (57-57). Remekül védekeztünk! Szabó Zsolt újabb pontjával már nálunk volt az előny és Medve sportszerűtlen hibája után még mi is támadhattunk, de sajnos nem sikerült újabb pontot szereznünk. Az utolsó percben Medve utolsó másodperces hármasára Ubilla válaszolt egy ziccerrel, majd Battle szerzett egy nagyon távolit és ezzel, két ponttal az ASE vezetett (63-61). 

A záró negyed elején Ubilla egyenlített, majd Watkins kosarával előnybe kerültek a hazaiak. Potyogtak a kosarak mind a két oldalon. Mohácsi és Battle váltott egy –egy távolit, majd Ubilla két remek ziccerből szerzett fontos pontokat (70-70).  A 34. percre Gilbert távolijával és Watkins közelijével lépett meg a Paks (75-70). Az utolsó öt perc Benke ziccerével kezdődött, majd Szabó duplájával egy pontra zárkóztunk (77-76). A 37. percben Benke blokkolta Samenast és a gyors indulásból Norfleet ziccerezett (77-78). Szabó labdát szerzett, de nem sikerült pontra váltanunk a támadásunk. Battle hármasával fordított az ASE, de Ubilla közelijével és a faultolásáért járó plusz büntetővel újra mi vezettünk (80-81). Egy perc volt hátra és ebből fél percre beszorultunk a térfelünkre. Battle tört a gyűrűnk felé és kosár jó plusz egy akciójával vette vissza az előnyt a Paks (83-81). Húsz másodperc volt hátra, amikor támadhattunk és Ubilla egy betörésből egyenlített (83-83). Az utolsó támadásnál Battle dobása kimaradt és jöhetett a hosszabbítás. 


Ubilla remek passzából Drungilas ziccerezett a ráadás első percében (83-85). Watkins büntetőből egyenlített, majd Ubilla ziccerével és Drungilas duplájával, négy ponttal elhúztunk.(85-89). Hazai időkérés után Watkins büntetőzött pontosan (87-89). A következő támadásból Benke passzából Szabó szerzett újabb kosarat (87-91). Egy percen belül jártunk, amikor Battle csak egy büntetőjét értékesítette, míg Ubilla passz helyett egy hármast szerzett (88-94). A hazai támadásnál labdát szereztünk, amire Teo Cizmic időt kért. Mohácsi egy büntetőt értékesített, majd labdát szereztünk és Benke óriásit zsákolt. A hazaiak legjobbja Battle még szerzett egy duplát, de ez már csak a szépítésre volt elegendő (90-97). 
 A fiúk nem hagytak semmit a véletlenre és a hazai hosszabbításos mérkőzés után Pakson is hosszabbításban győzték le az atomváros csapatát és ezzel biztosan ott leszünk a felsőházban!!!

További eredmények: 
Sopron KC-MAFC 90-57, PVSK- Vasas 79-66, Szeged-Kaposvár 94-76, KTE-Alba Fehérvár 63-85, JKSE-Falco KC 66-83, Körmend-Szolnok 103-82. 
A felsőház sorrendje:
1.    Alba Fehérvár
2.    Egis Körmend
3.    Szolnoki Olaj KK
4.    Falco KC Szombathely
5.    Zalakerámia ZTE KK 

Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást!

Szép volt fiúk!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. március 26. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás