Nem így képzeltük…

Az új szezon első mérkőzésén a Kecskemét csapatát fogadtuk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de sajnos nem gondoltuk, hogy ennyire. 

Zalakerámia ZTE KK- KTE-Duna Aszfalt 60-91 (11-17, 10-24, 21-20, 18-30)
Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnok, 1500 néző
Jv: Kapitány, Boros, Kulcsár (ell: Forrai), 

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 9, Simmons 7, Benke 4, Szabó 2, Radic 14, csere: Mohácsi 3, Horváth 9/9, Jeffers 12, edző: Bencze Tamás

KTE-Duna Aszfalt: Pongó Má.6/3, Thompson 8, Derasimovic 13/3, Dramicanin 23/21, Karahodzic 14, csere: Wittmann 19/15, Pongó Ma. 6, Molnár M.2, Horváth-, Molnár D.,edző:  Forrai Gábor 

Az első pontot érő akció Vaughn és Radic hozta össze, majd Karahodzic azonnal válaszolt (2-2). A 2. perc elején Pongó Máté süllyesztett el egy távolit. Nehezen találtuk támadásban a ritmust, de a vendégek sem jeleskedtek a pontszerzésben. A 4. percben Simmons büntetőjével és Radic közelijével kiegyenlítettünk (7-7). A 6. percben Pongó Martin ejtésével, majd gólpasszával Molnárnak, négy ponttal ellépett a KTE (7-11). A 7. perc elején Simmons egy remek betörésből szerzett egy duplát, majd Karahodzic állította vissza a különbséget (9-13). Sok volt a pontatlanság mind a két csapat játékában. 8. percben szabó kihagyott közelijét Jeffers látványosan húzta bele a gyűrűbe. Karahodziccsal nem bírtunk a palánk alatt így hat ponttal nyerte a negyedet a KTE (11-17). 

A második negyed elején sem játszottunk jó ritmusban és a vendégek két perc elteltével, tíz ponttal elléptek (11-21). Bencze Tamás időkérése után Simmons szerzett egy közelit, de Thompson pontjaival maradt a közte tíz. A negyed felénél Derasimovic triplájára Radic egy horoggal válaszolt (17-28). Nehezen találtuk azt az ötöst, akik kiegyensúlyozott teljesítményt hoztak volna. A 16. percben Radic újabb közelijével zárkóztunk, amire Forrai edző időt kért (19-28). A rövid pihenő után Wittman szerzett egy távoli (19-31). A hajrában tovább nőtt a vendégek előnye és Karahodzic és Wittmann pontjaival, majd Dramicanin hármasával sajnos nagyon elhúzott a Kecskemét (21-41). 

Sajnos az első félidőben távolról nagyon gyengén dobtunk és az olyan labdák is kijöttek, amit a közönség is már bent látott. Emellett a védekezésünk sem volt túl acélos. 

Pontatlanul kezdtek a csapatok, majd fél perc elteltével Benkének fújtak sportszerűtlent a játékvezetők. A pontokat nem, de a faultokat gyűjtögettük és a 23. percben már 5 állt a nevünk mellett, így hamar bónuszba kerültek a vendégek. Az első kosarunkat ebben a játékrészben Horváth Ákos szerezte egy triplából (24-47). A KTE kiegyensúlyozottan játszott, nekünk vért kellett izzadnunk egy-egy pontért. A 25. percben Horváth újabb hármasánál időt kértek a vendégek (29-51). Az időkérés után Mohácsi szerzett labdát és az induló Horváth a háta mögött passzolva juttatta el a labdát Jeffershez, aki látványosat zsákolt (31-52). Néhány játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, de talán ez egy kicsit kizökkentette a ritmusából a Kecskemétet. A 27. percben Vaughn egy duplával, majd röviddel utána egy büntetővel segítette közelebb csapatunkat (34-52). Wittmann hármasa visszaállította a húsz pontos különbséget. Az utolsó percbe kanyarodva Horváth harmadik triplájával kerültünk közelebb a vendégekhez (40-58). Jeffers közelijére Wittman egy hármassal válaszolt és ez volt az utolsó momentuma a negyednek (42-61). 

A záró negyed első pontját Jeffers szerezte büntetőből (43-61). Most a KTE gyűjtögette a faultokat két perc alatt már négynél jártak. Radic büntetőivel zárkóztunk volna, ha nem jött volna Dramicanin újabb távolija (46-66). Pongó Martin ziccerénél Bencze Tamás időt kért. Nem változott semmi a pályán a következő másfél percben, a vendégek magabiztosan vezettek. Bencze Tamás újabb időt kért a 36. perc elején és egyedül Szabót hagyta fenn a pályán magas emberként. Régen volt olyan, hogy az 50-ik pontunkat a mérkőzés hajrájában szereztük hazai pályán, ezt most Mohácsi tette meg büntetőből (50-70). Dramicanin ötödik hármasára Vaughn válaszolt, majd Wittmann is hintett egy távolit. Itt mindenki érezte, hogy elment a hajó, de minden dicséret a szurkolóknak mert továbbra is, mint az egész mérkőzésen rendületlenül buzdították csapatunkat! Az utolsó két percre fordulva Dramicanin újabb kettő távolija már demoralizálóan hatott (54-84). A végén még Benke zsákolt egy nagyot, de ez csak némi szépségtapaszt jelentett, mert a KTE végig vezetve magabiztosan nyert (60-91). 

Bencze Tamás: - Megérdemelten nyert az ellenfél, amely ezúttal ilyen különbséggel is jobb volt nálunk. Sokat kell még dolgoznunk, de el fogjuk végezni ezt a munkát. Hálásak vagyunk a közönségnek, amely 30 pontos hátrányban is kitartott mellettünk. Ez a támogatás fog éltetni minket, és meg is fogjuk hálálni.

Forray Gábor: - Minden bejött, amit elterveztünk. Azt igyekeztük kihasználni, hogy az ellenfelünk későn állt össze, és ez a várakozásainkat felülmúlva sikerült. Úgy érzem, a különbség csak erre az estére vonatkozik és túlzott, de a győzelmünk megérdemelt és boldoggá tesz minket. Gratulálok a szurkolóinknak, akik elkísértek minket és a külön tisztelet a hazai közönségnek, hogy ekkora különbség mellett is végig buzdították kedvenceiket! Ilyen szurkolótábor szerintem nincs az országban!

Horváth Ákos:- Amit elterveztünk az nem sikerült, míg ellenfelünknek szinte minden. Lassan és fásultan játszottunk, mint az ellenfelünk és ennek az okait fejben kell keresnünk. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből és a pályán döntéshozásban, pontosságban javulnunk kell és védekezésben pedig akarnunk kell. A közönségünknek nagyon hálásak vagyunk csapatszinten, mert végig mellettünk álltak és szeretnénk meghálálni ezt a bizalmat. 

Wittmann Krisztián:- Az eredmény úgy gondolom egy kicsit csalóka. A mérkőzés elején sikerült jól megvalósítanunk az eltervezett taktikát és az ellenfelünk elbizonytalanodott.  Jó ritmusban játszottunk és kontrolláltuk a mérkőzést. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. szeptember 30. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás