Nem sikerült az országos döntőbe jutás a serdülőknek

Az országos nyolcas döntőbe jutás volt a tét a serdülő bajnokság főtáblájának negyedik fordulójában, melyet Budapesten a Zsíros Tibor Csarnokban rendeztek.  A ZTE KK A csapatának három budapesti gárdával kellett megküzdenie a fővárosban a továbbjutásért, a csoportból az első két helyezett jutott tovább az országos elitbe.

Az első mérkőzésen az a Bp. Honvéd együttese került a ZTE útjába, akikkel már a szezon során találkozott a csapat és akkor az ellenfél extra magas játékosa megoldhatatlan feladatnak bizonyult a kék-fehérek számára. Sajnos, a felkészülés ellenére, most is dominált a palánk alatt Kármán Domonkos, az első negyedben 12 pontos előnyre tett szert a Honvéd. A második negyedben, a speciális szabályok értelmében, már kiegyenlítődtek az erőviszonyok és ezzel élt is a csapat, bár helyzeteinket elég gyatrán használtuk ki, így is sikerült a félidőre utolérni ellenfelünket.  Bizakodva tekintettünk a második félidő elé, azonban hamar kiderült, hogy ezen a délutánon egy kicsit több tűz kellett volna a magassági különbség kompenzálásához, a Honvéd továbbra is uralta a palánk alatti területet, sőt kintről is elég jó százalékkal dobtak. Elúszni látszott a mérkőzés, ezért a kulcsembereket inkább pihentettük a következő mérkőzésre. A piros-fehér csapat ekkor már felszabadultan játszott és nagy különbséggel nyerte meg a mérkőzést.

Bp. Honvéd A - ZTE KK/A  89 - 68 (28-16, 8-20, 37-18, 16-14)
ZTE KK/A : Slezák B. 2, Lajos B. -, Vargyai K. 2, Kámán K. 15, Békési P. 7/3, Büki B. 4, Simó B. 22, Kovács B. -, Fullér S. 6, Kóbor M. -, Szabó M. 8, Lében Zs. 2

A második mérkőzés a csúszások miatt nagyon közel került az elsőhöz, ráadásul az ebédtől is nem sokkal a kezdés előtt álltak fel játékosaink, így elég nehéz körülmények között készültünk a nagyon fontos négy negyedhez.

Itt is hamar kiderült, hogy szerkezetileg csapatunk eléggé hiányos a gyűrű alatt, ezeket a hiányosságokat csak nagyon precíz, feszes védekezéssel, az ellenfél magas játékosait folyamatos ütközésre kényszerítve lehetne hatékonyan pótolni. Ez megint csak elmaradt, ezt ellenfelünk könyörtelenül kihasználta, amikor pedig esély lehetett volna a felzárkózásra, egy percen belül érkezett két extra hármas a Kőbányától és ezzel a maradék harci kedvünk is elszállt. Az utolsó negyedben sikerült egy kicsit felpörgetni a srácokat, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddigre már nagyrészt el is dőlt a találkozó.

ZTE KK/ A - Zsíros Akadémia /A  78 - 92 (18-25, 21-30, 13-25, 26-12)
ZTE KK/A : Slezák B. 6/6, Lajos B. -, Vargyai K. -, Kámán K. 15/3, Békési P. 7/3, Büki B. 2, Simó B. 32, Kovács B. 7, Fullér S. 5, Kóbor M. -, Szabó M. 2, Lében Zs. 2

 A vasárnap kora délelőtti. a Kiss Lenke Kosársuli elleni mérkőzés előtt derült ki, hogy a Honvéd kikapott a  Kiss Lenke KS-től, így matematikailag még maradt esély a továbbjutásra. Minimum 28 pontos győzelem és az utolsó mérkőzésen Honvéd vereség kellett a remények beteljesüléséhez.
Nagy elánnal kezdett csapatunk, nyoma sem volt az előző napi dekoncentráltságnak, védekezésünk és támadásunk is teljes megelégedéssel szolgált az edzők és a velünk tartó szülők számára. Végre ütköztünk, harcoltunk, kapartunk minden labdáért, működtek a terelések, besegítések, támadásban jól játszottuk a kettő-kettőket, egy-egyeket és a leosztásokat. Negyedenként araszoltunk előre a magasan kitűzött cél felé, minden játékosunk, a pályán a cserepadon, aktívan részt vett a sorsdöntő ütközetben. Hatalmas volt a hangulat a teremben, a KLKS szülők síppal, dobbal, nádi hegedűvel hajtották kedvenceiket, azonban a mi szimpatizánsaink sem vallottak szégyent. Nagy iramot diktáltunk és ez azt eredményezte, hogy a harmadik negyed végén már csak hat pont hiányzott az áhított különbséghez. Természetesen a KLKS nem adta fel a harcot, nekik egy kis különbségű vereség is a döntőbe jutást eredményezte volna, így nagyon küzdelmes hajrá alakult ki az utolsó negyedre. A nagy iram kicsit nálunk ütött vissza, nem tudtunk jobban elszakadni ellenfelünktől, de a srácokat minden dicséret megilleti a mutatott játékért, ha ezt a harcos, megalkuvás nélküli hozzáállás jellemezte volna a szombati játékunkat, akár mi is ünnepelhettünk volna ... 
Így maradt a tisztes helytállás a csoportban, ezzel a különbségű győzelemmel a Honvédnak kapartuk ki a gesztenyét, a Kőbánya mögötti körbeverésből ők jöttek ki a legjobban és kerültek a döntőbe.

Kiss Lenke Kosársuli - ZTE KK/A  68 - 83 (19-27, 14-20, 12-20, 20-16 )

ZTE KK/A : Slezák B. 8/6, Lajos B. -, Vargyai K. -, Kámán K. 13/6, Békési P. 4, Büki B. 2, Simó B. 34, Kovács B. -, Fullér S. 16, Kóbor M. -, Szabó M. 6, Lében Zs. -

Végeredmény:
1. Zsíros Akadémia Kőbánya/A  6 pont
2. Bp. Honvéd/A  4 pont
3. ZTE KK/A          4 pont     
4. Kiss Lenke KS      4 pont

Tanulságokkal teli hétvégét hagytunk magunk után, arra mindenképpen választ kaptunk, hogy szerkezeti hiányosságainkat csak megfelelő csapatmunkával tudjuk pótolni. Csapatunk megmutatta erényeit és ezeket, a hibák javítása mellett, mindenképpen törekednie kell arra, hogy tudja kamatoztatni a jövőben.

Köszönöm a minket elkísérő szülőknek, hozzátartozóknak a helyszínen való buzdítást, kívánom, hogy még sok öröm érje Őket ezzel a csapattal.

Bödör Ferenc, edző

2016. május 13. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás