Nem sikerült győzni Jászberényben

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK 99-91 (23-30, 25-21, 22-12, 29-28)

NB I 3. forduló Jv.: Földházi T., Sallai I., Menyhárt F. (dr. Valovics)

 

JKSE: Ware 34/12, Horváth Á. 6, Soós 14/6, Cseh 4, Dramicanin 31/6. Csere: Csabay 8/6, Kerpel-Fronius -, Szögi 2.

ZTE: Graham 18, Mohácsi 12/6, Kusnyer -, Healy 15/6, Lekli 18. Csere: Gáspár 12/6, Darling 12/3.Czinger 2, Kertész 2.

 

Az Alba elleni hazai győzelem után nagyobb önbizalommal várhatta az összecsapást a Zalakerámia ZTE KK, mégha Tamir továbbra sem volt bevethető, Velkey lebetegedett, Kerkai bokája a fiatalok meccsének utolsó percében lesérült és Mohácsi, Kusnyer és Graham sem volt egészséges. Jól kezdett a ZTE, s 0-9 után felzárkózott a hazai csapat, de az első negyed végéhe közeledve már újra 10 ponttal tartottak előbbre a pontos távoliakkal operáló zalaiak (19-29).

 

A második negyedben azonban a berényiek is begyújtották a rakétákat, elkezdett villogni Ware és a 13. percben már a hazaiak vezettek (31-30). Ekkor azonban a ZTE tudott újítani, Cole Darling sapkázott, triplát dobott és hasznos volt mezőnyben, míg Lekli József a palánk alatt vitézkedett (31-41). Ahogy legutóbb Egerszegen, most is félidő hajrája ellenfelünknek sikerült jobban: Ware tarthatatlan volt és Dramicanin is jól használta ki adottságait, felzárkóztak a hazaiak – a slusszpoén azonban Grahamé volt, és 48-51-nél mehettek pihenőre a csapatok.

 

A 3. negyed Bencze csapatának ritmusa szerint zajlott, a két külföldi repítette csapatát, míg a zalaiaknál nem akadt ekkor domináns teljesítmény. A negyed végén 7 ponttal elhúzott a házigazda (70-63), majd a zárónegyed derekához közeledve már 16 ponttal is előbbre jártak Soósék (84-68). A ZTE dícséretére legyen mondva, hogy nem tört meg ekkor sem a csapat, márpedig Dramicaninék távolról hihetetlenül pontosan céloztak, Ware ellen pedig nem volt ellenszer 1-1-ben. A zalaiak huszáros hajrát indítottak, és sajnos csak nüanszok hiányoztak, hogy utolérjék ellenfelüket: sokszor a koncentráció hiányzott, néhány alkalommal pedig talán jobban lejtett a hazai pálya - Dramicanin néhol talán vitatható ítéleteket váltott kíméletlenül pontra a büntetővonalon túlról. Nem mondhatjuk azonban, hogy csak ezen múlt: hiába szerzett gyors egymásutánban Mohácsi 5 pontot és lett 1 perccel a vége előtt 4 pont a különbség (95-91), a ZTE a következő támadásban nem védekezett jól és Ware eldöntötte a meccset. Az ő és Dramicanin extra teljesítményével szemben nem volt a ZTE-nél most igazán kiemelkedő teljesítmény (több átlag vagy afeletti viszont akadt!), rengeteg hiba volt védekezésben, és ezek összessége nem tette most lehetővé azt, hogy erős, de nem verhetetlen csapat ellen idegenbeli győzelem szülessen, még akkor sem, ha a ZTE helyenként jól játszott.

 

Folytatás hétfőn Zalaegerszegen a Falco elleni rangadóval következik, ahol talán minden eddiginél nehezebb feladat vár Raúl Jimenez csapatára. A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás