Nem sikerült nyernünk, jöhet az ötödik!

Szolnoki Olaj KK- Zalakerámia ZTE KK 83-75 (23-23, 23-11, 20-19, 17-22)

Szolnok, Jv: Pálla Zoltán, Papp Péter, Hegedüs Tibor (Gincsai János)

Szolnoki Olaj KK: Pavlicevic 14/12, Vojvoda 36/12, Barnies 3, Eilingsfeld 7/3, Andric 2, csere: Popovic 15/6, Borisov -, Wittmann -, Tóth 6, Rudner-, edző: Zoran Kmezic

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 8/3, Norfleet 12/6, Benke 24/9, Szabó 7/3, Drungilas 10, csere: Wright 2, Mohácsi 10/6, Kis 1, Czinger 1,  edző: Bencze Tamás 

Jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat és a 2. perc elején Eilingsfeld ziccerével 6-2-re vezettek. Pavlicevic büntetőire Drungilas is két jó büntetővel válaszolt (8-4). Vojvoda duplájára Norfleet felelt egy közelivel (10-6). A hazaiak keményen védekeztek, míg nálunk ugyanez nehezen állt össze. A negyedik perc derekán Szabó hármasával egy pontra zárkóztunk, de Popovic közelijével újra nőtt a különbség (12-3). A negyed felénél Norfleet hármasával kiegyenlítettünk, majd Benke hármasával már mi vezettünk (14-15). Ezt követően Eilingsfeld és Popovic is hármast hintett és újra a Szolnok volt előnyben (20-15). A 8, percben Vojvoda büntetőire Ubilla hármassal válaszolt (22-18). Nagyon sok faultot fújtak ránk ebben a játékrészben a sporik, így tartotta előnyét a hazai együttes. A 9. perc elején Mohácsi betörésből szerzett pontjaival zárkóztunk, majd az utolsó percen belül csapatkapitányunk egy hármassal egyenlített (23-23). 

A második negyed elején Drungilas remekül vált le védőjéről és vezetést szerzett csapatunknak, majd Szabó büntetőjével növeltük előnyünket (23-26). Vojvoda két perc elteltével, egy hármassal egyenlített (26-26). A 13. perc elején Benke közép távolijára Popovic egy hármast hintett, amivel a Szolnok került előnybe (29-28). Sajnos Wright hamar begyűjtötte negyedik faultját. Tóth zsákolt, de a labda visszajött a hálóból, míg mi ezt követően nem jól hoztuk játékba a labdát így a videó bírózás után a hazaiaknál maradt a labda, amiből Barnies szerzett egy közelit (31-28). A negyed felénél Szabó büntetői kimaradtak, míg a másik oldalon Vojvoda hármast szerzett és hat ponttal elléptek a hazaiak (34-28). Ubilla passzából Drungilas faragott egy duplával a hátrányunkból, majd Benze Tamás időt kért (34-30). A 17. percben Popovic szerzett labdát, majd a hazai támadás végén ő szerzett kosarat (36-30). Válaszként Norfleet ziccerezett, miközben Andric szabálytalankodott Drungilassal szemben, de az újabb támadásból nem sikerült pontot szereznünk (36-32). A hajrában Benke csak egy büntetőt értékesített, míg Eilingsfeld pontosan ziccerezett (38-33). Kis Rault ziccer közben szerelte Tóth, amiért Bencze Tamás reklamált, hogy leszálló ágban volt a blokk. Pálla játékvezető technikait adott edzőnknek. Az időkérésünk után Vojvoda bedobta a büntetőit, majd Pavlicevic egy hármast is szerzett (43-34). A végére még maradt egy szokásos Vojvoda tripla, ami 12 pontos előnyt eredményezett a hazaiaknak (46-34). 

A nagyszünet után is pontosabban kezdett a hazai csapat. Tóth Ádám két duplájával távolodott a Szolnok (50-34). Hamar összeszedtük magunkat és Drungilas két duplájával és Szabó zsákolásával zárkóztunk, majd Benke közelijével nyolc pontra csökkentettük a hátrányunk (50-42). A negyed felénél Popovioc és Pavlicevic pontjaival távolodott a hazai csapat (58-42). Az utolsó kosárnál Drungilas és Andric kakaskodott és a videó bíró segítségével mindjét játékost kiállították a játékvezetők ( a videó szerint Drungi könyökölt, Andric rúgott, az előbbi sportszerűtlen , a másik kiállítás, a vége mindkettő kiállatva). Benke rázta meg magát a folytatásban és sorozatban szerzett hét pontjával zárkóztunk (60-49). A negyed végén Szabó kipontozódott, míg Popovic két duplával toldotta meg csapata pontjait. A végére még Benke bevarázsolt egy távolit, de a különbség így is nagy volt a csapatok között (66-53).

A záró negyed elején Norfleet szerzett egy távolit, amire Pavlicevic válaszolt, majd Wright és Mohácsi közelijével kilenc pontra zárkóztunk (69-60). A 33. percben Wright is kipontozódott. Alacsony szerkezettel játszottunk tovább. Kis egy büntetőt értékesített, míg a másik oldalon Vojvoda nem hibázott a büntetővonalról (71-61). Nem hagytuk magunkat és Ubilla két duplájával hat pontra feljöttünk (71-65). A 36. percben labdát vesztett Tóth és Benke büntetőivel tovább közelítettünk (71-67). Vojvoda 2+1-el zökkentette ki a hazaiakat a gödörből (74-67).  Időkérésünk után Barnies csak egy büntetőt értékesített, majd Ubillát sodorták el dobás közben, de nem szólt a bírói síp. Nem úgy Vojvoda betörésénél, aki újabb büntetővel segített előrébb a csapatát (76-67). Benke közelije után Tóth dobhatott büntetőt, de csak egyet sikerült bedobnia. A visszatámadásból Czinger Zolival szemben szabálytalankodtak. Az egyetlen megmaradt magas emberünk egyiket bedobta, majd sikerült kivédekeznünk egy támadást, ami után Mohácsi triplát szerzett (77-73). Két perc volt hátra, amikor a hazaiak időt kértek. A szolnokiak dobással fejezték be a támadásuk, de Eilingsfeld faultolta a lepattanózás közben Czingert, aki sajnos mindkét büntetőt kihagyta. Ubilla ütött oda Tóth Ádámnak, aki újra csak egyet dobott be (78-73). Czinger kihagyta a közeli a támadásunknál, míg Vojvodának odaütöttünk a támadásuk végén. 38 másodperccel a vége előtt Bence Tamás még magához hívta a fiúkat. Vojvoda csak egy büntetőt dobott be, míg a másik oldalon Norfleet nem hibázott (79-75). A végén már nem tudtunk újítani, míg Vojvoda büntetőivel biztossá vált a Szolnok győzelme (83-75). 

A negyedik mérkőzésen Drungilas kiállításával, Szabó és Wright kipontozódásával nehéz helyzetbe kerültünk, de a fiúk becsülettel és nagy akarással küzdöttek és visszajöttek a mérkőzésbe. Volt esélyünk, hogy még szorosabbá tegyük a csatát, de a végén döntő pillanatokban rosszul büntetőztünk és nem mentek be a távoli dobásaink. Míg nálunk a betörésekkor engedték a játékvezetők a kontaktot, amikor ellenfelünk támadott rendre faultokkal büntettek bennünket.  Összességében a nehézségek ellenére volt tartásunk és megmutattuk, hogy oroszlánként tudunk küzdeni. Szurkolóinknak természetesen most is köszönjük a buzdítást és a szurkolást, hogy az utolsó pillanatig ott álltak a csapat mellett!

Bencze Tamás: -Ma este sokkal több jó periódusa volt a hazai csapatnak. A 2-3. negyedben fejben nem voltunk összeszedettek és nem azt csináltuk amit megbeszéltük. Vasárnap egy nehéz mérkőzés lesz, de nyerni akarunk. 

Vasárnap este tehát a mindent eldöntő ötödik mérkőzés következik, ahol egyik csapat a mennybe megy  a másiknak meg vége a szezonnak. Azon leszünk, hogy mi léphessünk egyel magasabb szintre, azaz az elődöntőbe. 

A másik két negyeddöntőn a Körmend és a Falco is idegenben nyert és így egy kis pihenővel készülhetnek az egymás elleni elődöntőre. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. május 19. Zalakerámia ZTE KK

 

 

Megosztás