Nem szabad ennyi előnyt adni az ellenfelünknek

A 19. fordulóban a PVSK vendégeként próbáltunk újabb idegenbeli sikert elérni, de sajnos az első félidőben sem védekezésben sem támadásban nem koncentráltunk és ez meghatározó volt a mérkőzés kimenetelét nézve. 

PVSK-PANNONPOWER – Zalakerámia ZTE KK 97–89 (27–19, 27–18, 24–23, 19–29)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Jv.: Benczur, Hegedűs, Minár (Faidt)

PVSK-Pannonpower: Nelson 7, Supola 4, Smith 21/9, Budimir 9/3, Sejfic 33. Csere: Bíró 9/3, Antóni 8/6, Halász 6, Bödör -. Edző: Csirke Ferenc

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 15/6, Norfleet 23/12, Benke 15/9, Szabó 2, Drungilas 11. Csere: Wright 18, Mohácsi 5, Kerpel-Fronius -, Kis -.edző: Bencze Tamás

Két perc után hat ponttal elhúztak a hazaiak (10-4). Benke kosaraival zárkóztunk, majd a negyed felénél Wright büntetőjével két pontra csökkentettük a hátrányunk (12-10). A 7. percben Ubilla akciókosarával és büntetőjével átvettük a vezetést (14-15). Mindez csak egy pillanatig tartott, mert a palánk alatt, főleg támadásban nem tudtuk tartani Sejficset és egy 7-0-s futással visszavették az előnyük (21-15). A negyed vége is a hazaiaké volt és csak Ubilla duplájának köszönhetjük, hogy nem tíz pontos pécsi előnyt mutatott a tábla (27-19). 

A második negyed második percében Antóni hármasával átlépte a tíz pontos határt a PVSK, amelyre Bencze Tamás időkéréssel reagált (32-21). Egy ideig tartotta előnyét a hazai csapat, majd a 16. percre kicsit összeszedettebben támadtunk, amire Csirke Ferenc válaszolt időkéréssel (41-33). Sikerült kizökkenteni bennünket a ritmusból és szinte pillanatok alatt ellépett a Pécs. 11-0-t rohanva húsz pont közelébe tornászta a különbséget a hazai együttes (52-33). A nagyszünetre megnyugtató előnyt szerzett a Pécs, nekünk pedig komoly változást kellett eszközölnünk, hogy ne legyen kínos a folytatás. 

A harmadik negyed elején állandósult a hazaiak húsz pont körüli vezetése és továbbra sem sikerült realizálni a védekezésünket. Smith és Sejflic vitte a hátán a Pécset és nem tudtuk megoldani a védésüket. A 26. perctől Norfleet kapta el a fonalat és pontjaival 14 pontra zárkóztunk (69-55). Antóni vetett véget az ábrándjainknak egy távolival, amit Halász még egy duplával is megtoldott. A negyed záró kosarát Mohácsi szerezte, ami húszon belülre zárkóztatta csapatunkat (78-60). 

A záró negyed eleje hasonlóképpen alakult, mint az eddigiek. Két perc elteltével mintha vérszemet kaptak volna a fiúk elkezdtünk zárkózni. Wright büntetőivel és Benke távolijával már csak 12 egység volt a csapatok között (82-70). Sikerült megszilárdítanunk védekezésünket és a támadásaink is pontosabbak lettek. A 37. percben Norfleet hármasával hat pontra zárkóztunk (91-85). A hajrában próbáltunk tovább zárkózni, De ezt már a Sejfic vezette PVSK nem engedte és megérdemelten győztek le bennünket 97-89-re.

Bencze Tamás: - Egy félidőt adtunk az ellenfelünknek. Sem idegenben, sem hazai pályán nem adhatunk ennyi előnyt senkinek. Fejben nem voltunk élesek és így taktikai hibák tömkelegét követtük el védekezésben és ez kihatással volt a támadójátékunkra is. A harmadik negyed közepétől kezdett összeállni a védekezésünk és a negyedik negyed közepétől szorosabbá is tudtuk tenni a találkozót, amikor hat pontra zárkóztunk. Az utolsó két percben fontos pillanatokban hibáztunk, míg a hazaiak pontokat szereztek és eldöntötték a mérkőzést. Amellett, hogy nagyon rosszul játszottunk szinte három negyeden keresztül, a pozitívum mégis a negyedik negyed harcos játéka és a felzárkózás, amire építenünk kell a jövőben. Fontos kiemelnem szurkolóikat, akik a gyenge elő félidőnk után is maximálisan mellettünk álltak és végigszurkolták a második félidőt. Le a kalappal előttük, azzal a játékkal szeretnénk ezután meghálálni nekik, amit a 2. félidőben láttak tőlünk.

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. február 25. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás