Nyári szünet – I. rész

Múlt hét végén hivatalosan is véget értek a közös edzések, mindenki elkezdte nyári szabiját a Zalakerámia ZTE KK játékosai közül, ám mint beszámolónkból kiderül – senki nem áll(hatot)t le a munkával.

A nyár közepén két részes körképben faggatjuk játékosainkat az eddigi és előttünk álló munkáról és a vakációról.

 

 

Közösen a régi-új csapattárssal

 

Mohácsi Máté, a ZTE új bedobója Nyíregyházán készül:

 

- Június az államvizsgákkal telt, amely időszakot a diplomaosztó zárt le véglegesen a hónap legvégén. Ez előtt még voltam egy 5 napos edzőtáborban, ahol 13-14-15 éves fiatalokkal foglalkoztam edzőként. Ezt a munkát egyébként nagyon élveztem! Ezt követte 2-3 nap pihenés, majd júliustól hétköznaponként napi 2 edzéssel készülök a szezonra. Délelőtt konditerem, ahol elvégzem azokat a feladatokat, amelyet az edzői stáb adott nekem, illetve külön is erősítek mé. A délután pedig egy-másfél órás dobóedzésekkel telik, amit ketten végzünk, egy teremben Lekli Józsival. Egyébként közös konditerembe is járunk, tehát mondhatjuk, hogy együtt készülünk nap-mint-nap!:). A július így fog telni, talán megszakítva egy 3-4 napos nyaralás-szerűséggel.

 

 

 

Babára várva

 

Lekli József, tavalyi csapatunk legeredményesebb magyar játékosa:

 

- A nyár kellemesen telik, az első hónapokban a pihenésé és rehabilitációé volt a főszerep, a családdal, barátokkal töltöttük az időt. Ahogy jön az augusztus, Természetesen egyre izgatottabbak vagyunk, hiszen felgyorsulnak az események a baba körül. Júliusban már a munka is szerepet kapott, délelőtt kondi, délután dobás van napirenden.

 

 

Meteorák, napsütés – majd munka

 

Kertész Dániel nyáron zsinórban negyedik szezonját kezdi kék-fehér színekben:

 

- Az elmúlt hónapban egy hétig a barátnőmmel Görögországban, Paralián voltam nyaralni. Megnéztük a Meteorákat, ami felejthetetlen élmény volt számomra - rengeteget napoztunk és fürödtünk a tengerben. A nyaralás során sikerült teljesen feltöltődnöm. Természetesen a szabadidőm alatt sem lehet teljes a pihenés, hiszen nemsokára kezdődik a szezon, és szükség van a megfelelő edzettségre már az alapozás kezdetére. Ennek eléréséhez minden napos erőnléti (futás,kondi) és technikai(dobás,labdavezetés) munkát végzek.

 

 


Olimpiai lázban

 

Kis Raul augusztus 18. és 24. között a nankingi olimpia 3x3-as kosárlabdatornáján szerepel magyar színekben. Az olimpiára 20 csapat kapott meghívást: a házigazdák mellett a 2013-as 3x3-as világbajnokság és a World Tour dobogósai, valamint a FIBA ranglistája alapján további 13 csapat – bővebben: http://www.ztekosar.hu/hirek/kis-raul

 

- A nyaramból a legtöbb időt az olimpiára való felkészülés illetve a Kínába való kintlét fogja eltölteni. Ebből kifolyólag nem lesz sok időm a pihenésre, a kosárlabda lesz előtérben!

 

 

 

Próbálkozások a magyar nyelvvel

 

Daniel Tamir Bostonból küldött rövid üzenetet. A ZTE új, kettős állampolgárságú centere tanul és tanít is kosárlabdát, egészen Egerszegre érkezéséig a tengerentúlon készül első magyarországi szezonjára.

 

 

 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

 

 

Megosztás