Nyáron is kosárlabda

A mindkét tábor székhelye az Ostoros Károly csarnok, ahol turnusonként harmincnál is több 8-13 éves fiú vesz részt a programokon. Többségük a ZTE KK utánpótlás játékosa, de többen érkeztek olyanok is, akik edzésre nem járnak, csak szeretik ezt a sportot.  Az edzéseket neves edzők, Vertetics István, Gellér Sándor, Kovács László, Gulyás Ildikó és Kis Attila vezetik. Meglepetésvendégek érkezése is színesíti az edzéseket: a ZTE KK NB-I-es csapatának edzője, Bencze Tamás, valamint a játékosok közül az U20-as Európa Bajnokságra készülő Kis Raul beszélgetett a gyerekekkel és vezettek gyakorlatokat is az első héten, és a második turnus során is lesznek vendégek.

Napi három edzésen, több mint öt órát töltenek a gyerekek a kosárlabda különböző elemeinek gyakorlásával, és változatos játékokkal. Utóbbiak közül csak néhány nem szigorúan kosárlabdához kapcsolódót említve: floorball, kidobó, páros versengések (bokafogó, társhúzás, kibillentő, támaszcsata, stb.), váltóversenyek, zsonglőrözés.
A táborozók egy délután során az Aquacity-ben frissülhetnek fel a tornaterem melege után. 

Reméljük, hogy a szórakoztató és tartalmas öt nap sokáig emlékezetes marad a gyerekeknek, és jövő évi táborba is visszatérnek majd. A héten a másdoik turnus táboroztatása zajlik, szintén a Munkacsarnokban. 

2016. július 11. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás