Nyerhettünk volna, de fontos pillanatokban hibáztunk

Az egész ország láthatta vasárnap este, milyen a hangulata egy ZTE-Körmend rangadónak. A bajnokság 18. fordulójában változatos mérkőzést vívott egymással a két szomszédvár.  

Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend 85–88 (19–27, 22–17, 21–15, 23–29)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 2400 néző
Jv.: Földházi T., Jakab L., Tözsér D. (Bodrogváry)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 10/3, Norfleet 21/9, Benke 12/3, Szabó 7/3, Drungilas 18. Csere: Wright 7, Mohácsi 3/3, Kerpel-Fronius 7/6. edző: Bencze Tamás 

EGIS Körmend: Petty 9/3, Smith 19/9, Ferencz 12/6, Allen 16/3, Csorvási 14. Csere: Gibbs 18/3, Horti -.edző: Gasper Potocnik

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat, ahol mindkét szurkolói szektor megtelt szimpatizánsokkal, akik hangjukat kieresztve végig buzdították kedvenceiket. 

Az első negyedet a Körmend kezdte jobban Ferenc hármasára Benke válaszolt, majd Smith szerzett egy közelit. A palánk alatt főleg támadásban nagyon élt Csorvási és nem tudtuk megoldani a védését. A 4. percre Benke ziccerével egy pontra zárkóztunk, de elég volt egy kis kihagyás és büntetett a vasi együttes (8-13). Bencze Tamás időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét, ami sajnos nem sikerült. Allen hármasával már nyolc ponttal vezetett a Körmend (10-18). A negyed hajrájára megrázták magukat a fiúk és Kerpel-Fronius távolijával három pontra feljöttünk. A végét megnyomta a vendégcsapat és nyolc ponttal vezetett (19-27). 

A második negyed elején Szabó hármasa adta meg az alaphangot és fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat. Kemény védekezéssel megzavartuk a vendégeket és a 16. percben Ubilla duplájával először vezettünk a mérkőzésen (34-33). Norfeet ziccere hozta Drungilast, amire Potocnik mester időt kért. A negyed hajrájában egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó percben két eladott labdából is gyors kosarat tudott szerezni a Körmend így ők mehettek előnnyel pihenőre (41-44). 

A nagyszünet után a forgatókönyv nem változott. A vendégek tartották előnyüket, mi pedig azon dolgoztunk, hogy utolérjük őket. Drungilas kosaraival és Mohácsi hármasával a 24. percben kiegyenlítettünk, amit Ubilla szintén megfejelt egy másikkal (55-52). Felváltva vezettek a csapatok, de egyik sem tudta leszakítani a másikat. A hajrában Benke hármasával vezettünk, majd kétszer is lépéshibát vétette a vendégek és az egyik ajándéktámadásból Wright szépen egy-egyezett és így három pontos előnnyel mehettünk neki az utolsó negyednek (62-59). 

Norfleet pillanatai következtek a negyedik negyed elején. előbb egy hármast hintett, majd egy labdaszerzésből végigszlalomozott az egész körmendi csapaton és pontosan ziccerezett (67-59). Jót tett a vendégeknek az időkérés és Smith egymás után kétszer is hármast dobott és visszajött a meccsbe a Körmend (67-65). Bencze Tamás időkérése után Kerpi és Petty váltott egy-egy hármast, majd Gibbs egyenlített (70-70). Norfleet igazi vezére volt ezekben a percekben a csapatunknak és pontjaival és Drungilas duplájával hat ponttal megléptünk (76-70). Lendületbe jött a Körmend és két perc alatt fordítottak (77-78). Újabb hazai időkérés után Norfleet és Allen is hármast szerzett így maradt a döntetlen az utolsó két percre kanyarodva (82-82). Smith és Allen pontjaival most a vendégek ragadták magukhoz a vezetést, de Benke remek betörésből és egy bónusz büntetőből egy pontra felhozta csapatunkat (85-86). Az utolsó percben volt esélyünk megnyerni a mérkőzést, de kétszer is eladtuk a labdát, míg Allen két büntetővel biztosította be a vendég győzelmet. 

Az örökrangadó remek mérkőzést hozott, de sajnos körmendi győzelmet. Kezünkben volt a győzelem lehetősége, de ezen az estén sokat hibáztunk és így nem sikerült nyernünk. 

Bencze Tamás: – Mindkét csapat nagyszerűen küzdött, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. A vereségünk oka elsősorban az, hogy a védekezésben taktikai hibákat követtünk el és egyénileg sem sikerült mindig a legjobb megoldást választani. Az a csapat, aki az utolsó negyedben kilenc labdát ad el, az ritkán szokott nyerni. Főleg úgy, hogy az ellenlábas mindössze egyszer téveszt. Jobb csapattól kaptunk ki, de ettől még nem vagyok boldog, sok munkára vár még ránk.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a csapatomnak, de megilleti a ZTE-t is az elismerés, mert mindkét együttes nagyot küzdött, igazi csatát nyertünk. A keretünk meglehetősen szűkös, sok problémával kellett mostanság megküzdenünk. Hat-hét játékos állt rendelkezésemre, le a kalappal a fiúk előtt. Most arra készülünk, hogy a Magyar Kupára minél jobb állapotba legyen a gárda és jó eredményt érjünk el.

2017. február 12. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás