Nyertünk! Minden más nem számít

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 77-61 (12-16, 22-18, 21-15, 22-12)

 

Zalakerámia ZTE KK: Fekete 26/9, Dzambics 4, Mohácsi 6, Cohadarevics 23/3, Tamir 5 csere: Velkey, Darling 13/6, Kertész -, Czinger – Edző: milos Sporar

 

MAFC: Misek 6, Lakosa 4, Fodor -, Glenn 10, Toutziarakisz 17/3 csere: Tursics 20/9, Brown 4/3, Lakits –edző: Stefan Timbus

 

A szombati mérkőzésnek egyetlen tétje volt: aki nyer bennmarad az első osztályban. 

 

Az első negyedben jól kezdtek a fiúk, majd a negyed második felében fordított a MAFC és ők fordulhattak a második játékrészre előnnyel (12-16). 
A második negyedben próbálta tartani előnyét a fővárosi együttes, a kék-fehérek pedig nem hagyták leszakítani magukat. A negyedet záró dudaszó pillanatában a remekül játszó Fekete hintett egy hármast és így döntetlen állásról folytathattuk a nagyszünet után (34-34). A harmadik negyedben is nagy csatát vívtak a felek, de a negyed végéhez közeledve valamivel pontosabban dobott a ZTE, így hatpontos vezetéssel fordulhatott a záró felvonásra (55-49). 
Az utolsó negyedben mind védekezésben, mind csapatjátékban, mind pontszerzésben felülkerekedett a ZTE az ellenfelén és Cohadarevic, valamint az extázisban játszó Fekete vezérletével megnyerte a találkozót (77-61). 

 

A mérkőzésre kilátogató szurkolók remek hangulatot varázsoltak a Városi Sportcsarnokba. Köszönjük az egész éves buzdítást, az idegenbeli mérkőzéseken és a hazai találkozókon is. 

 

Egy nagyon nehéz év áll a csapat és a vezetők mögött, amit nem elfelejteni, hanem értékelni és átgondolni kell. Ezt követően pedig minél előbb el lehet kezdeni építkezni. 

 

A jelszó továbbra is Hajrá ZTE!

 

2015. május 10. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás