Összeomlás a második félidőben

Marso NYKK – Zalakerámia ZTE KK 100-60 (19-18, 19-20, 25-14, 37-8)
Bujtosi Szabadidő Csarnok, 400 néző; Jv.:Benczur T., Hegedűs T., Pozsonyi L. (Szaniszló)


NYKK: Savic 14/3, Wise 16/3, Nagy K. 3, Vukolics 9/3, Hujdorovic 39/3. Csere: Lajsz 8, Garamvölgyi -, Kósa T. 8/6, Molnár M. -, Czura 3/3, Skorcov -.
ZTE: Velkey 2, Gáspár 14/6, Mohácsi 3, Healy 14/3, Lekli 2. Csere: Kertész D. 2, Czinger -, Darling 16/6, Olasz -, Kusnyer 7/6.


Már pénteken este megérkezett hosszú utazás után a Zalakerámia ZTE KK. A csapattal nem tartott Justin Graham és Daniel Tamir sem, ők a meccs időpontjában is kezelést kaptak Zalaegerszegen.


Hiába a korai kezdés a labdarugó válogatott mérkőzése miatt, kb. 100 néző jött össze a bajnoki kezdésre.
 

Palánk alatti kosarakkal (melyben Hujdorovic járt az élen) jobban kezdett a Nyíregyháza, 8-2-nél jól jött Gáspár triplája, majd egy perc múlva megint a cséká talált be távolról. Sok volt a hiba mindkét oldalon, ám Healy szép kosarakkal tartotta a ZTE-t. Lekli hamar összeszedett 2 faultot, majd a helyére beálló Czinger is, így a 6. percben már Olasz Ádám is pályára lépett, és 10 perc után 19-18-at mutatott az eredményjelző.  

 

A második negyedben egy szép támadás végén Kusnyer dobott triplát és már a ZTE vezetett. Azonban Savic védekezésben és támadásban is megoldhatatlannak tűnő feladatot jelentett. Megint Healy villant: bravúrosan megszerzett lepattanót tett vissza, majd triplát dobott (17. perc: 32-29). Hasznosan játszott Cole Darling is, fél perccel a félidő vége előtt pedig Gáspár szerzett újra bravúros duplát (14 pontnál járt a zalaiak 12-ese) és 38-38-nál mentek pihenőre a csapatok.

 

 

A folytatásban a 25 pontos Hujdorovic beütötte 3. faultját, ám 2 perc múlva Lekli is elérte a kritikus határt. Kicsit billenni kezdett a hazai pálya, rengeteg "gól jó plusz 1-et" fújtak a játékvezetők, a ZTE pedig nem tudott úrrá lenni az klasszikus játékmester hiányán. Az ügyesen mozgó Kósa triplájával 55-46-ra megugrottak Sitku fiai. Egy szép támadás végét Darling fejezte be, ám sajnos egy zalai játékos a gyűrűbe kapaszkodott, így Benczúr játékvezető érvénytelenítette a találatot, a felzárkózási kísérlet elmaradt. A negyed hajrájában Darling triplát szerzett és blokkolt, de a hazaiak tartották frissen megszerzett előnyüket. (63-52).


A záró negyedben sem tudott újítani a ZTE, nem volt ritmusa a támadásoknak. A 34. perc Lekli buta faultot szerzett a kétségtelenül más stílusban fújó szürke ruhásoktól, és tettét még reklamálásért egy sportszerűtlennel is jutalmazták – eldőlni látszott ekkor már a mérkőzés (78-54).  És a meccs sajnos nem csak eldőlt, a ZTE tartását is vesztette: Savic brillírozott, a Nyíregyházának minden összejött, a zalaiak dobásai pedig a gyűrűből is kiperdültek. Nem volt benn a levegőben ez a különbség, a kegyelemdöfést a hazaiak fiatal irányítójának utolsó másodperces hármasa jelentette, mellyel a legnagyobb differencia alakult ki.

 

A Zalakerámia ZTE KK szezonkezdete nem a tervek szerint alakult: csapatunk a második félidőben nagyon rosszul játszott és érthetetlenül összeesett. Az "Ünneprontók ünnepe" elmaradt, bár a -filmeknél maradva- nem az "Összeomlás"-t vártuk. Búslakodásra nincs idő, jövő szombaton élcsapat érkezik Zalaegerszegre, az Alba lesz az ellenfél.  

 

Raúl Jimenez: 20 percig megfelelően utána érthetetlenül rosszul játszottunk. Nagyon rosszul. Nem kerestünk, ezután sem keresünk kifogásokat, nem a sérülésekre fogjuk, ez az eredmény az én és a csapatom felelőssége. A hibákat meg kell oldanunk és javítani a folytatásban.

 


Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás