Nyíregyházán sem sikerült…

Marso Nyíregyháza KK - Zalakerámia ZTE KK 100-87 (26-23, 21-24, 25-17, 28-23)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, 
Jv.: Papp P., Minár L., Rácz Zs. (Farkas J.)

 

Marso Nyíregyháza KK: Szavic 13/9, Vaszojevic 10/3, Taylor 39/12, Nagy K. 9/3, Kolaric 18/6 csere: Lajsz 1, Radenkovic -, Helmeczi -, Kósa 10/6, Molnár , Edző: Sitku Ernő

 

Zalakerámia ZTE KK: Fekete 10/6, Dzambic 9/6, Mohácsi 9/9, Cohadarevic 24/3, Tamir 4 csere: Czinger 1, Kertész, Velkey 9/9, Darling 9/6, Lekli 12, Kis R.-,Edző: Milos Sporar

 

A középszakasz alsóházi csoportjának második fordulójában Nyíregyházán lépet pályára a csapatunk. 

 

Az első negyed Taylor pontjaival indult, sorozatban ötöt szerzett a légiós. Nálunk Mohácsi hintett egy hármast, majd Cohaderevic egyenlített. Dzambic harmadik percben szerzett hármasával már mi vezettünk (5-8). Az ötödik percre négy pontos előnyt szereztünk, amit a negyed hajrájáig tartani tudtunk. Ekkor újra Taylor villant és egymás után két távolit dobva a hazaiaknak szerzett előnyt a folytatásra (26-23). 

 

A második negyed elején Cohadarevic ponterősségének köszönhetően kiegyenlítettünk és a centernek köszönhetően tartottuk a lépést a nyírségiekkel. A negyed felénél átvettük a játék irányítását és a vezetést is. Egy-két ponttal jártunk mindig ellenfelünk előtt. Sajnos Taylor védését nem tudtuk már ekkor sem megoldani így az amerikai fiú folyamatosan ostromolta a gyűrűnket. A 17. percben Fekete rázta magát és szerzet egy hármast és egy duplát, majd Tamir is értékesített egy középtávolit, így öt ponttal megléptünk ellenfelünktől (40-45). A félidőre mégsem tudunk előnnyel menni, mivel Savic egy hármassal egyenlített, amire már nem volt válaszunk (47-47).

 

A nagyszünet után a Nyíregyháza Taylor vezérletével állva hagyta csapatunkat és három perc alatt tíz pontos előnyt szereztek (58-47). Hat perc alatt mindössze hat pontot sikerült szereznünk, míg a másik oldalon Taylor mellé Vasojevic és Kolaric is csatlakozott. A 17. percre már 14 egységgel jártak előttünk a hazaiak (67-53). A hajrára összekapták magukat a fiúk. A padról beszálló Velkey háromszor is eredményes volt távolról és neki köszönhetően tízen belülre kerülünk a sípszóig (72-64).

 

A negyedik negyed elején a Nyíregyháza próbálta növelni előnyét. A fiúk küzdöttek és Mohácsi hármasaival öt pontra zárkóztunk a 34. percre (79-74). Ekkor elég volt egy kis kihagyás és védekezésbeli megingás, amit a hazaiak kihasználtak és a csereként pályára lépő Kósa extra kosarainak köszönhetően újra elhúzott a Nyíregyháza. Ez már döntőnek bizonyult, mert a hátralévő időben már nem tudtunk újítani, így újabb vereséget könyvelhettünk el és továbbra is a play outra vagyunk csak esélyesek. 

 

A folytatás egy hét múlva szombaton a MAFC ellen. 

 

 

2015. március 19. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás