Nyíregyházi vizit

Kedden hosszú útra indul a Zalakerámia ZTE KK, az utolsó előtti fordulóban Nyíregyháza felé veszik az irányt Kámánék. Remélhetőleg a bajnokság utolsó előtti mérkőzése következik, ez azt jelentené, hogy a ZTE elkerüli a - valószínűleg csak jelképes jelentőségű – osztályozót. Ehhez a sereghajtó elleni siker szükséges, de még valószínűbb, hogy a következő, Jászberény elleni hazai dönt majd véglegesen erről a kérdésről. (Lásd a 10-11-12. helyekről szóló esélylatolgatást itt.)
 

Még bizonytalan, hogy közel teljes létszámban állhatunk-e ki Sitku Ernő csapata ellen, a friss apuka, Gáspár Dávid még nem döntötte el, hogy Budapesten csatlakozik-e csapatához.


Ettől függetlenül a cél csak a győzelem lehet Mohácsiék ellen, ezzel is javítva az idei nem túl acélos idegenbeli mérleget. Hiába a 7-25-ös mutató, a Nyíregyháza nem rossz csapat, ezt kétszer is bizonyították a ZTE ellen az alapszakasz során: a Walker-Doyne-Poscic-Hall légióskvartett biztos nem sereghajtó kaliberű, esetleg a magyar játékosok teljesítménye gyengébb a vártnál.

 

Érdekes mérkőzésre van tehát kilátás, a szerdán 17 órakor kezdődő mérkőzést Fullcourton élő statisztikával lehet majd követni.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás