Örömjáték!

Igazi, felszabadult örömjátékot hozott az utolsó hazai alapszakasz mérkőzés

Zalakerámia ZTE KK – JP Auto-JKSE 119–75 (32–10, 28–25, 28–21, 31–13)
Zalaegerszeg, Jv:  Benczur T., Tőzsér D., Boros T. (dr. Gencsev P.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 26/21, Norfleet 20/12, Benke 26/9, Szabó. 11/3, Drungilas 8. Csere: Mohácsi 7/3, Kis 5/3, Wright16, Czinger -, Gáll -. Edző: Bencze Tamás

JKSE: Saddler 23/12, Arrington 11/3, Williams 10, Czirbus 6/3, Bojic 22. Csere: Brbaklic 3, Mándoki -, Bazsó -. Edző: Stevan Tot

A 2016/2017-es szezon alapszakaszának utolsó hazai bajnokiján a Jászberény együttesét fogadtuk.  A vendégek nélkülözni kényszerültek két magas emberüket és ez nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.

A bemutatáskor Stevan Tot-ot, a ZTE KK egykori játékosát és edzőjét hatalmas taps köszöntötte. A taps kijárt a fiúknak is mert Ubilla vezérletével két perc alatt 9-2-re elhúztunk. A 4. percben a vendég időkérés sem változtatott a játék képén és tovább robogott a csapat. A hajrában fokozatosan növeltük előnyünket. A negyed záró momentuma Wright nevéhez fűződik, aki egy szerzett labdát próbált az utolsó másodpercben a gyűrű felé dobni, amikor a dudaszó pillanatában odaütöttek neki. Az amerikai fiú keze nem remegett meg és háromból három büntetőt értékesítve húsz pont fölé tornázta az előnyünket (32-10). 

A második negyed elején sem volt megállás. Wright zsákolt, Ubilla meg távolról varázsolt. A 12. percre irányítónk két távolijával már 32 ponttal vezettünk (42-10). A Jászberény öt perc gólcsend után Saddler büntetőivel mozdult el a holtpontról (42-12). A negyed második felében kicsit visszavettek a fiúk és a védekezésünk is szellősebbé vált, így a vendégek faraghattak a tetemes hátrányukból. A félidőre így is 60-35-el mehettünk. 

A félidőben a Zalakerámia dobójátékra a hölgyek jelentkezését vártuk és két bátor amazon Bernadett és Krisztina a parketten is megmutatta mennyire belevaló csajok!

A harmadik negyed triplazuhataggal kezdődött. Három perc alatt Norfleet-Saddler-Czerbus-Ubilla-Norfleet volt a tripladobók sorrendje. A sorozatot Czerbus büntetője törte meg a 24. perc elején. Állandósult a harminc pont körüli előnyünk és a fiúk egyre látványosabb kosarakkal szórakoztatták a közönséget. Az igazi csemege a negyed utolsó pillanatára maradt, amikor Saddler triplája után Ubilla egész pályás dobása landolt a jászberényi gyűrűben!!!

A záró negyed elején egy vendég büntetőre Szabó egy zsákolással felelt, majd Norfleet mutatta be ő is remekül dobja a távolikat. Jászberényi időkérést követően Ubilla hintet újabb hármast, majd Williams duplájára Benke hármasa érkezett, amellyel nagy üdvrivalgás közepette átléptük a 100 pontos határt (102-59).

A 100-as határt Benke Szilárdhármasával léptük át

A vendégek becsülettel küzdöttek, de nem tudták visszaverni a felszabadultan játszó kék-fehéreket. A hajrában Drungilas a háta mögött adott passzot Wrightnak, aki magasan kiemelve ejtette a gyűrűbe a játékszert és ráadásként még egy büntetőt is dobhatott (107-63). A 39. percben Kis Raul is feliratkozott a tripladobók névsorára. A vége 119-75-ös megérdemelt siker, amit közönségszórakoztató játékkal értek el a fiúk. 

Folytatás vasárnap Pakson!

2017. március 23. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás