Örömmel "PIC-nikeztünk"

A Koraszülött Alapítvány szervezésében szombaton került megrendezésre a IV. Koraszülött PIC-nik családi nap, melyre a Zalakerámia ZTE KK csapata is meghívást kapott, amit örömmel el is fogadtunk.
 

Podlovics Péter ügyvezető, Raúl Jiménez vezetőedző, Olasz Ádám, Bojkovszky Bence, Lógár Bence, Czinger Zoltán játékosok és Kovács Judit asszisztens voltunk a csapat tagjai és elmondhatom, mindannyian nagyon igyekeztünk a rendezvényre kilátogató gyerekekkel és szüleikkel megismertetni és megszerettetni a kosárlabdát, de legalábbis megmutatni mekkora örömet lelünk mi benne.

Délelőtt 10:00 órától délután 14:00 óráig folyamatosan érkeztek hozzánk a gyerekek és fiatalok, akik hatalmas örömmel vették a játékosok segítségét, legyen szó akár palánkra dobásról, akár a dobás technikájáról szóló oktatásról, akár labda passzolgatásról vagy közös biciklizésről.

Jót mosolyogtak, amikor az aktuális "óriás" segített az emelőkosaras autó kosarát a magasba emelni. Lelkesedésben nem volt hiány, a fiúk hihetetlen türelemmel emelgették a két-három-négy éves picurokat, és szinte maximalistaként próbálták a nagyobbaknak átadni azt a kosárlabda tudást, amivel ők már rendelkeznek. Nagyon jó volt hallani, amikor egy-egy hét - nyolc éves fiatal büszkén számolt be arról, hogy ő már jár hozzánk edzésre Kovács Laci bácsihoz, vagy Rózsás Gabi bácsihoz. A végére igazán nagy körben sikerült egy fantasztikus passzolgatós játékra összeállni. Kicsik - nagyok, gyerekek - szülők dobálták egymásnak a labdát. Mindenki arcán mosoly és az önfeledt játék öröme volt látható. Reméljük ezek közül a gyerekek közül is többen csatlakoznak majd valamelyik utánpótlás csapatunkhoz, hiszen azt hogy kitartóak, hajlandóak küzdeni a céljaikért, legyen szó bármiről, ők már bizonyították.
 

Jutott azért idő arra is, hogy mi is körülnézzünk, így kicsit közelebbről megnéztük a koraszülött mentőt, de megkóstoltuk a finom, helyben készült tökipompost, házi bodzaszörpöt.

Sajnos két órakor el kellett jönnünk, de azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezőknek a meghívást és örömmel jövünk jövőre is!


Kovács Judit


További képek a Facebookon:
Zalakerámia ZTE KK

Megosztás