Összefogásra van szükség

Április 1-től, Doleschall Miklós vette át Podlovics Pétertől a ZTE KK Kft. ügyvezetői feladatait. Az új vezető munkáját egy sportigazgató és egy három főből álló társadalmi elnökség segíti. 

 

A mai napon (április 2.) mutatkozott be hivatalosan a sajtó képviselői előtt az új vezetőség.

 

 

Balaicz Zoltán polgármester a pályázat kiírásának hátteréről és a többségi tulajdonos, Önkormányzat ügyvezető személyét érintő döntéséről beszélt. Hét pályázó közül választottak és döntöttek Doleschall Miklós mellett. A városvezető elmondta, hogy a korábban jól működő társadalmi elnökség segítheti a klub működését. Feladatuk a szponzorok keresése kapcsolati hátterük folytán, a szakmai munka segítése és az utánpótlás fejlesztése. Két célt fogalmazott meg Balaicz Zoltán. Elsőként a csapattól azt kérte, hogy a bennmaradást harcolják ki a fiúk, másodsorban, ha ez sikerült, akkor a támogatóktól, szurkolóktól és minden kosárlabdát szerető embertől türelmet kért ahhoz, hogy egy hosszútávon működőképes klub megteremtésén fáradozhasson a vezetőség. Végül megköszönte Podlovics Péternek a klub gazdasági megszilárdításában végzett munkáját.  

 

Következőként az új ügyvezető, Doleschall Miklós arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetés számára egy ilyen nagy múlttal rendelkező klubot irányítani. Elsősorban szakmai problémákat kell megoldaniuk –fogalmazott az ügyvezető, amihez maximálisan pozitív hozzáállás szükségeltetik mindenki részéről. Ha ez megvan, akkor a csapatnak lesz esélye a legmagasabb osztályban való szereplésre. A hosszú távú stratégiát a társadalmi elnökséggel együtt szeretné kialakítani a közeljövőben. 
 

 

A társadalmi elnökség doyenje, Dr. Gyimesi Endre elmondta, hogy nehéz feladatot vállalnak a mostani szerepvállalásukkal. A városlakóknak, szurkolóknak alapvető igénye egy minőségi kosárlabdát játszó és sikeres csapat- fogalmazott a klub egykori vezetője. Meglátása szerint vissza kell állítani azt a szellemiséget, ami korábban jellemezte a klubot, hogy összefogás van mögötte. Összefogás van a szponzoroknál, összefogás van a város közvéleményében és a szurkolók részéről. Úgy fogalmazott, hogy a városhoz kötődő játékosokra kiemelt figyelmet kell fordítani. Azon fog dolgozni az elnökség és az ügyvezetés, hogy minél előbb felvirágoztassák a klubot. 

 

 

Doleshall Miklós zárásként elmondta, hogy a szurkolókra is kiemelt figyelmet szeretnének fordítani, mivel nagyon nagy segítséget tudnak adni a fiúknak. Ezért a pénteki, Jászberény elleni mérkőzést megelőzően 17.30-kor szurkolói ankétra várják a kék-fehér drukkereket az első emeleti tárgyalóba. 

 

2015. április 2. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás