Pályaelőnyt szeretnénk, de ehhez nyerni kell Szolnokon

A középszakasz utolsó mérkőzésén, a már középszakasz győztes Szolnok vendégeként lépünk parkettre ma este 18 órától. 

-Az egy hetes szünet jól jött a sérültjeinknek- kezdte a mérkőzésre való hangolódást Bencze Tamás. – Kerpi és Mohácsi nincs száz százalékos állapotban, az egyikük váll, a másik kézsérüléssel bajlódik. Pantelic-ről sem mondható el, hogy teljes értékű lenne, de ő már közelít a 90 százalékhoz. Az ő játéka nagyon hiányzott a Körmend és a Paks ellen is. Szolnokon már ott lesz a csapattal. 

A vezetőedző elmondta továbbá, hogy Balmazovic a Körmend ellen sérült meg és a térde azóta is rakoncátlankodik. A játékára kevés esély mutatkozik. A hazaiak feltehetően teljes kerettel rohamoznak majd és Ivkovic mestert ismerve hazai pályán csak a győzelem elfogadható számukra. 

-Győzni szeretnénk Szolnokon, ezzel nem árulok el nagy titkot. Ehhez az egerszegi mérkőzéshez hasonlóan 70 pont körül kellene tartanunk őket, ami nem könnyű feladat. A sorsunk részben a kezünkben van, és részben a Körmendében. Mi csak magunkkal foglalkozunk és a maximumot szeretnénk nyújtani Szolnokon. 

Több variáció létezik a középszakasz zárására, de ezek csak számolgatások. Minden a pályán dől majd el!

Bencze Tamástól a fiatalok szerepeltetéséről is érdeklődtem, mivel a Paks és a Körmend ellen, a sérülések miatt is sokkal több időt töltöttek a pályán az átlagosnál:

-A fiatalok remekül helytálltak a két említett találkozón, de azt is látni kell, hogy még messze vannak ettől az erőkosárlabdától. Sokat kell még fejlődniük, amire megvan a lehetőségük. Olasz Ádámnak és Kis Raulnak is voltak bíztató megmozdulásai, amire később lehet építkezni. 

A ma este 18 órakor kezdődő találkozót a Papp P., Szabó G., Praksch P. (Hartyáni Zs.) bírói hármas dirigálja majd és a zalasport.hu jóvoltából online- élőben láthatjuk kedvenceinket. 

2016. április 27. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás