Parázs hangulatú mérkőzésen győztük le a Vasast

A második fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltunk a fővárosban. 

Vasas Budapest- Zalakerámia ZTE KK 87-96 (20-19, 23-31, 23-26, 21-20)

Budapest, Sport 21 Sportcsarnok 

Vasas Budapest: Taylor 25/9, Horváth 14/6, Garamvölgyi 2, Pacher 27/12, Thompson 9, csere: Katona 6/3, Andrassy 4, Moravcsik -, edző: Sárosi Bulcsú

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 12/3, Norfleet 27/18, Benke 12/6, Szabó 8/6, Drungilas 7/3, csere: Mohácsi 13/6, Kerpel-Fronius 17/9, edző: Bencze Tamás

A mérkőzés nem kezdődött jól, mivel a csarnok időmérő berendezése felmondta a szolgálatot, így a csapatok újra melegíteni kezdtek és csak hét perc elteltével indulhatott a mérkőzés. Az elő percekbe felváltva potyogtak a kosarak, majd a negyed feléhez érve egy jó sorozattal átvettük a vezetést és néhány ponttal megléptünk (8-13). A negyed vége a hazaiaké volt és Thompson kosaraival fordítottak és megnyerték a negyedet (20-19).

A második negyed elején Szabó és Andrássy hintett egy távolit, majd Kerpel-Fronius és Mohácsi pontjaival újra mi vezettünk (24-28). Nehezen kaptuk el a ritmust, míg a Vasas folyamatosan ott loholt a hátunk mögött. A félidő hajráját megnyomták a fiúk és a nagyszünetben már nálunk volt az előny (43-50). A levonuláskor Pacher a zalai szurkolókat kérte számon a negatív rigmusokért, amit neki szántak a drukkerek, akik meg a számonkérést vették zokon és a biztonságiaknak kellett közbelépni. 

A harmadik negyed Norfleet hármassal kezdődött és már tíz ponttal vezettünk (43-53). Próbált zárkóznia Vasas, de a fiúk remekül céloztak. Állandósult a 8-10 pont közötti vendégvezetés. Drungilas kapott technikait, aminek a mérkőzés végén lesz majd érdekes aspektusa. A negyed végén 66-76-ra vezettünk. 

A záró negyedet Ubilla duplája nyitotta, majd Pacher pillanatai következtek. Az amerikai ponterős játékának köszönhetően a negyed felére öt pont maradt a zalai előnyből (76-81). A 35. percben Pacher és Drungilas csapott össze keményen, ami után a litván fiút technikaival jutalmazták, így a kiállítás sorsára jutott. Parázs hangulatúvá vált a mérkőzés és a Vasas egyre jobban közelített. A hajrában Mohácsi és szabó hármasai bebiztosították a győzelmünket (87-96). 

Bencze Tamás: -Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, de a szó férfias értelmében ennyire keményre sem. Azt nem tudom, hogy ez melyik csapaton múlott, de általában ez nem jellemzi a mi játékunkat. Jól tudtunk megújulni ebben a helyzetben, talán mi higgadtunk le előbb, és ez is közrejátszott a győzelemben. Norfleet jó játékának külön örülök, akinek az eddigi jó védekezéséhez most jó támadójáték is párosult. Gratulálok a Vasasnak is, nehéz lesz itt bárkinek nyernie.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2016. december 7. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás