Passzok kellenek a sikerhez

Közvetlen riválisunkat sikerült legyőznünk vasárnap este a TV kamerái előtt. Nagy mélységből verekedtük vissza magunkat és bebizonyítottuk, hogy a végén is van elég potenciál a csapatban. A mérkőzés különböző szakaszaiban volt egy-egy játékos, akik lendített a csapat szekerén. Az elején Benke Szilárd (17/3 pont 4 lepattanó) betörésből szerzett pontjai, majd Vaughn 17/12 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) és Horváth Ákos (13/12 pont, 3 gólpassz) hárompontosai és végül a nagy lökést Szabó Zsolt (17/12 pont, 17 lepattanó, 30 VAL) remek szerelései és távolijai adták ritmust a csapatnak. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Ivosev Tamás és Szabó Zsolt, valamint Fekete Ádám és Bencze Tamás értékelt. 

Ivosev Tamás: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Zalaegerszeggel. Három negyeden keresztül jól koncentráltunk, jó ritmusban is játszottunk.  Az utolsó negyedet rosszul kezdtük és nem hoztunk jó döntéseket, amikor fontos lett volna. Sokat hibáztunk és sok hárompontost kaptunk, pedig tudtuk, hogy ebben erősek a hazaiak.  Nem koncentráltunk végig ezt látom nagy hibánknak. 

Szabó Zsolt:- Az egész csapat a második félidőben nagyon jól elkapta a ritmust, míg az első félidőben lassan és nem a mi játékunkat játszottuk. Védekezésben is váltottunk és támadásban is sokkal több passzal játszottunk, amik megteremtették az üres dobóhelyzeteket és ezeket jó százalékban értékesítettük is. Ez vezetett végül a győzelmünkhöz.  

Fekete Ádám: - Addig, amíg meg tudtuk akadályozni az üres dobásokat, addig a mi akaratunk érvényesült. Nyílván sok összetevője van a vereségünknek. Az ellenfeleink is tisztában vannak vele, hogy minőségi játékosaink vannak, de nagyon kevesen vagyunk. A félidőben egyik külföldink jelezte, hogy nem tudja folyatni a játékot, mert fáj a lába, ami tovább csökkentette a rotációs lehetőségeinket. Valóban a hajrában a koncentrációnk gyengült és ezt jól használta ki a Zalaegerszeg, akiknek gratulálok a győzelemhez!

Bencze Tamás: -A félidőben arról beszéltünk, hogy nem játszottunk jó ritmusban és kollektívan. A mi játékunkban passzok nélkül nem lehetünk eredményesek és egyedi játékkal csak ideig-óráig lehet tartani a lépést. Benke Szilárd egyéni megmozdulásai tartották bennünk a lelket. Nem jól reagáltunk az agresszív védekezésre, bár készültünk rá, de sokat hibáztunk. A második félidőben gyorsabban játszottunk és többet passzoltunk és mélységi betörésekből is több helyzetünk adódott. Az áttörés még nem jött a harmadik negyedben, de ahogy fáradt a Kaposvár, mi jó ritmusban passzoltunk és támadtunk és ez döntőnek bizonyult. Voltak nehéz lélektani pillanatok, amikből jól jöttünk ki. A körmendi vereség után, és a következő, szombathelyi utazásunk előtt nagyon kellett ez a győzelem, amit a szünet utáni teljesítményünkkel érdemeltünk ki. Nagyon örülök a győzelemnek és nagyon elfáradtam, ugyanis már harmadszor csináljuk, hogy elengedjük az ellenfelet. Ezen változtatnunk kell és dolgoznunk kell azon, hogy ez változzon a jövőben sok egyéb, más dologgal együtt. 

 Fotó: Bálizs Zsuzsa

2017. november. 12. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás