Pécsen sem lesz könnyebb…

Közvetlen riválisok, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy tabellaszomszédok csatájával folytatódik a bajnokság a 19. fordulóban. Ellenfelünk a PVSK csapata lesz, aki mindössze egy győzelem-vereség mutatóval vannak mögöttünk a hetedik helyen. Csirke Ferenc ütőképes csapatot hozott össze a bajnokságra, akik bizonyították, hogy hazai pályán, de még idegenben is mindenkire veszélyesek lehetnek. Bencze Tamástól a kupadöntő utáni felkészülésről érdeklődtünk:

-A kupabúcsú után átbeszéltük a dolgainkat és a héten főleg a védekezésünk megszilárdításán és a tranziciókon -védekezés és támadás vonatkozásában- dolgoztunk, hogy minél hatékonyabban és gördülékenyebben működhessünk a pályán. 

Vezetőedzőnk elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít, mivel a Pécs hazai pályán mindössze kétszer kapott ki (Alba, Szolnok) és nagyon egységes csapatként funkcionálnak. A baranyaiak tengelyét a Nelson-Supola-Budimir-Sejfic alkotja, akik hátukon viszik a csapatukat. 

-Szeretnénk meglepetést okozni Pécsen, de ehhez jól kell védekeznünk és támadásban is hatékonyaknak kell lennünk. Wright beépítése jó ütemben zajlik és látszik, hogy képzett játékos, akire nagy szükségünk lesz a folytatásban. 

Bencze Tamás elmondta továbbá, hogy a hét elején Fekete Viktor térde újra megsérült. Az elsődleges diagnózis részleges szalagszakadást állapított meg, így a fiatal játékosra hosszabb kihagyás és rehabilitáció vár. Nem tudjuk, még mikor játszhat újra. 

A találkozót február 25-én 18 órakor rendezik a Lauber Dezső sportcsarnokban. A mérkőzést Benczur Tamás, Hegedüs Tibor, Minár László (Faidt Mihály) bírói hármas dirigálja majd. 

A Zalasport.hu a helyszínről közvetíti online a mérkőzést. 

2017. február 23. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás