Podlovics Péter célja a ZTE hosszú távú működésének stabilizálása

Podlovics Péter személyében új ügyvezetőt nevezett ki a többségi tulajdonos, azaz Zalaegerszeg megyei jogú városa. A Zalakerámia ZTE KK első számú embere a héten állt munkába, honlapunk egy rövid bemutatkozásra kérte.

 

- Keszthelyen születtem, Szegeden jártam egyetemre és Szombathelyen diplomáztam. A főiskolán Vezetéselméletet, PR és Marketing szakirányokból szereztem képesítést.  1996-ig biztosítási területen dolgoztam, egy akkor induló osztrák-magyar vállalatnál. Majd egy bróker ügynökséget  alapítva 14 cégnek a termékeit értékesítettük.  Az elmúlt elég jelentős 17 évben a mobilkommunikáció területén helyezkedtem el, Pannon GSM Rt. bemutatóterem vezetőként-, majd saját vállalkozásban üzemeltettem tovább a távközlési szaküzleteket. Nős vagyok, és ’96 óta élek Zalaegerszegen a családommal.


- Miként érkezett a megkeresés, mit vár el a város a legnépszerűbb és legsikeresebb helyi csapat ügyvezetőjétől?


- Gondolkoztam a váltáson, és nagyobb kihívást kerestem. A PR, marketing, vezetőképzésben szerzett diplomám után is képeztem magamat, tapasztalatot szereztem, amit most majd a Zalakerámia ZTE KK-nál szeretnék kamatoztatni. Gyutai Csaba a gazdasági társaság törvényes, precíz működtetését várja el tőlem, ez a legfőbb feladatom, azaz hogy minden segítséget megadjak a játékosok, edzők és a stáb szakmai munkájának támogatásához.


- Mi lesz a legfőbb és leginspirálóbb feladat?

- A sport, mint iparág egy új, specifikus terület lesz nekem. Tudom, ismerem, hogy a sport, azon belül is a profi sport milyen kiemelten fontos szerepet tölt be a zalaegerszegi emberek életében. A transzparens gazdálkodáson túl szeretném, ha nőne a szurkolótáborunk és nőne a mi utánpótlásunkban kosárlabdázni akaró kissrácok száma.


- Milyen szerepet játszik a sport az életében?


- Kosárlabdáztam korábban, gimis bajnokságban még megyei bajnokok is voltunk. De a tenisz is megmaradt hobbinak, kikerülhetetlen is volt számomra, hiszen a szobám ablaka 12 teniszpályára nézett Keszthelyen, így pici gyerekként is állandóan ott szedtük a labdát…


- Mit tekint legfontosabb célkitűzésének a ZTE élén?


- Először is a biztos működés feltételeinek megteremtése, a szponzori kör bővítése. Ha stabil pénzügyi alapot építünk, akkor lehet esélyünk a régi sikeres időszak visszahozatalára. Sikeres vállalkozást, sikeres csapatot szeretnénk kialakítani a várossal együtt. Ez a feladat, nem kicsi! Erre nincs sok idő, azonnal munkához kell látni. Nehéz lesz egyensúlyt teremteni, és biztosan lesznek olyan döntések is, amivel nem leszek népszerű, de a pillanatnyi érdekeken és sikereken túl a ZTE hosszú távú működésének stabilizálása mindennél fontosabb cél.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás