Puerto Ricoból jön a segítség: Donald Copeland lehet a ZTE új irányítója

Az amerikai és puerto ricoi állampolgársággal rendelkező kosaras 2006-ban végzett a Seton Hall egyetemen, ahol utolsó évében 16,1 pontot 3,0 lepattanót és 4,5 gólpasszt átlagolt.

6 éve kezdte európai pályafutását, a francia elsőosztályban (Racing Paris: 7,8 pont, 2,8 gólpassz), lengyel első ligában (SKS Polpharma: 19,5 pont /liga második legjobbja/, 4,6 gólpassz, majd 2009-ben PGE Turow: 12,3 pont, 2,8 gólpassz) játszott.
2009 novemberétől a Bosna Sarajevo játékosaként 10 meccsen pályára lépett az Adria Ligában (7,8 pont, 2,9 gólpassz). 2010-ben bemutatkozott a német Bundesligában is, az Eisbaeren Bremerhaven együttesében épp a hazánkban jól ismert Jermaine Thomas-t váltotta irányító poszton (21 meccs: 7,1 pont, 4,0 gólpassz).

A legutóbbi szezont a francia másodosztályban (Bourg-ban) kezdte, ahol csapattársa volt a Szolnokról ismert center, Ousmanne Barro is (22 meccs, 10,7 pont, 5,3 gólpassz). Idén márciustól (csakúgy, mint az előző években mindig) Puerto Rico első osztályában 26 meccsen lépett pályára, majd augusztusban New Yorkban kosarazott.  

Copeland elsősorban nem termetével és fizikalitásával fog kitűnni, hanem az előzetes várakozások szerint rutinjával, dobókészségével és sebességével lehet a ZTE segítségére.
Donald Copeland emberi kvalitásainak megismerésében több korábbi játékosunk véleményét kikértük: Chad Timberlake például New Yorkban középiskolai osztálytárs volt, míg Rashad Bell többször játszott kiszemeltünk ellen Puerto Ricoban.

Copeland szerződése idény végéig szól, mely akkor lép életbe, ha a megérkezését követő 2 napban jó eredményeket kap a klub az orvosi vizsgálatokon. A Purto Ricoból érkező játékosra tehát a 2 átszállásos, fárasztó utazás után még tesztek, majd edzések is várnak. Az átállási nehézségek dacára a klub vezetői természetesen szeretnék, hogy Donald már a szombati, Körmend elleni rangadón pályára léphessen, remélhetőleg addig a játékengedélye is megérkezik az 1-es poszton bevethető kosarasnak.
(A soproniak 1 hete várják Venezuelából az engedélyt, a ZTE 3 napja - egyelőre eredmény nélkül. 5 személlyel /angolul és spanyolul/ vettük fel a kapcsolatot, hogy a folyamat ne latinos bürokrácia módjára intéződjék...)

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás