Raul Jimenez a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője!

Völgyi Péter felmentése után a Zalakerámia ZTE KK Raul Jimenez személyében megtalálta új vezetőedzőjét. A 37 éves spanyol szakember 2011-ig a spanyol LEB Gold ligában szereplő Ourense Baloncesto csapatának volt segédedzője, és az utánpótlás szakágak irányítója. 2011 decemberében az 1 győzelemmel álló kiesőjelölt Factum Debrecen csapatát a klub történetének legnagyobb eredményeként 7 további győzelemmel a 10. helyig juttatta. A Justin Ingram és Szabó Miklós fémjelezte csapat anno többek között Zalaegerszegen is nyerni tudott. A mély növésű, ambiciózus spanyol edző jó csapat alapjait tette le, ám anyagi gondok miatt az idény végén távozni kényszerült és a következő szezon közben a szlovák Prievidza csapatának vezetőedzője lett. Februárig - menesztéséig - 10 győzelmet és 10 vereséget gyűjtött csapatával, az All Star gálán a külföldiek válogatottjának edzője volt. Leváltását követően a szlovák csapat a szezont záró 3. edzővel sem tudott jelentős eredményeket elérni. Jimenez (ejtsd: „himenez”) idén nyáron a kosárlabda térképen (még) nem túl ismert Elefántcsontpart válogatottjával az Afrika Kupán dolgozott, idei első vezetőedzői feladatát Zalaegerszegen vasárnap kezdi.

 


Gépe szombaton este érkezik meg Madridból, vasárnap a szakmai stábbal, míg a hétfőn már a játékosokkal is találkozik.
Raul Jimenez megbízatása a szezon végéig szól, a csapattal szembeni elvárás nem változott: a klub első spanyol alkalmazottjának feladata a lelkiismeretes munkavégzés, győzelmek begyűjtése és a bajnokság 12 meccses középszakaszában a rájátszást érő helyezés kiharcolása lesz.

 

A kiválasztás hátteréről Podlovics Pétert, a klub ügyvezetőjét kérdeztük:
 

- A héten több szakemberrel is felvettük a kapcsolatot. Lehetőség szerint magyarul is tudó, vagy a magyar bajnokságot jól ismerő edzőt szerettünk volna szerződtetni. A piacon elérhető magyar szakemberek száma igen szűkös volt, és nem sikerült egyikükkel sem a megegyezésig jutnunk. Raul Jimenez már az első jelöltjeink között volt, és a beszélgetések során egy végig pozitív, tenni akaró személyiséggel találkoztam, akit több korábbi debreceni és szlovákiai hazai illetve külföldi játékosa által is leinformáltunk - mindannyian pozitív véleménnyel voltak róla. A tárgyalás során az eredmény-orientált anyagi és nem-anyagi részletekben is nagyon hamar megállapodtunk: a szezon hátralévő részében kell bizonyítania Raulnak, hogy akár hosszabb távon is együttműködhetünk, és lelkiismeretes munkájával a Zalakerámia ZTE KK szakmai irányítója lehet.

 

Raul Jimenez Stevan Tot, Goran Mijovic, Nikola Lazic és Branislav Dzunic után a klub történetének 5. külföldi edzője lesz, és az első, aki nem az egykori Jugoszlávia területéről érkezik.
A Zalakerámia ZTE KK új vezetőedzőjét még a Madrid melletti Guadalajaraban értük utol:

- Természetesen korábban is hallottam már a zalaegerszegi klub presztízséről, és játékosainak zömét is láttam már. Anno debreceni edzőként készültem a ZTE-ből, de Magyarországról való távozásom után is követtem a mérkőzéseket. Ismertem Kámánt, Leklit és Gáspárt, felfigyeltem tavaly Kovács Ádámra, láttam Spanyolországban játszani Saffordot illetve a ZTE-vel történő tárgyalások kezdete után már megnéztem 4-5 mérkőzést, és ezt még a hétfői edzésig folytatni is fogom. Úgy érzem jó kosárlabdázók alkotják a ZTE-t, nem csak 3-4 meghatározó játékosra számíthatok, mint anno Debrecenben. Mindenki tiszta lappal indul, mindenkit szeretnék megismerni. Sok idő persze nincs, szombaton már a Jászberénnyel játszunk otthon, ellenfelünket minőségi külföldi játékosok alkotják. Én a kemény munkában hiszek, minden meccsen nyerni szeretnék, a bajnokság ebben a szakaszában már egyébként sincs lehetőség számolgatni. Köszönöm a lehetőséget, igyekszem meghálálni a bizalmat és győzelmekkel kiszolgálni a csapatot imádó egerszegi nézőket.
 

 


Fotó: vagy.hu-Konyhás István; facebook.com, bb1.hu
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás