Reményt keltő győzelem

Zalakerámia ZTE KK- Marso Nyíregyháza KK 79-63 (25-19, 20-16, 10-14, 24-14)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
JV: Pálla, Kulcsár, Török Z. ( Szabadvári)

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 13/9, Fekete 15, Mohácsi 7, Tamir 14, Cohadarevic 28/6 csere: Czinger 2, Darling -,Velkey-,Kis-,Kertész-,Kerkai-,Olasz-, edző: Milos Sporar

 

Marso Nyíregyháza KK: Savic 8/3, Vasoljevic 19/6, Nagy 7/3, Kolaric 7, Radenkovic  5, csere: Molnár 12/6, Helmeczi 2, Kósa 3/3, Czura-, Lajsz-,  Szakmai igazgató: Sitku Ernő

 

A Nyíregyháza tét nélkül léphetett pályára, míg számunkra a győzelem sokkal többet jelentett. 

 

Fekete pontjaival kezdődött a találkozó, majd a nyíregyháziak válaszára Cohadarevic és újra Fekete dobott pontokat (6-2). A 3. percben Savic talált be távolról és vezettek a vendégek (6-7). Hazai oldalon Dzambic is hintett egy hármast, majd Tamir duplájával már öttel vezettünk (13-7). Fekete ismét nagy lendülettel játszott és pontokkal segítette csapatát. A 8. percre már 11 ponttal mentünk (21-10). A negyed vége a nyírségieké volt és Molnár vezérletével hat pontra zárkóztak (25-19).

 

A második negyed elején Helmeczi lőtte közelebb csapatát, amire Cohadarevic hármassal válaszolt, majd közelről is eredményes volt (30-31). Lendületben maradt a csapat és fokozatosan növeltük előnyünket.  A 14. percben Mohácsi szerzett labdát és indította Feketét, aki könnyedén ziccerezett (38-23). Sitku Ernő időt is kért. Jót tett a szünet a vendégeknek, mert fokozatosan kezdtek játékba lendülni. Két perccel a félidő előtt Vasoljevic hármasával tízen belülre ért a Nyíregyháza (40-32). Dzambic pontjaira újra Vasoljevic válaszolt egy újabb távolival. A negyed vége előtt 17 másodperccel Sporar mester időt kért. Tamir horogdobása lejött a gyűrűről, amit Mohácsi szedett össze és tett vissza, majd a vele szemben megítélt szabálytalanságért járó büntetőt is bedobta így tízpontos előnnyel mehettünk nagyszünetre (45-35). 

 

A nagyszünet után pontatlan támadásokkal kezdtek a csapatok. Vasoljevic törte meg a kosárcsendet a nyíregyházi oldalon, míg nálunk egyelőre várni kellett az első pontokra. Négy perc alatt mindössze két pontot szereztek a csapatok. A 15. percben Kósa hármasával öt pontra zárkóztak a vendégek (45-40). Radenkovic büntetőivel már csak három volt a két csapat közti különbség (45-42). Jött is az időkérés! Vasoljevic duplájával már csak egy maradt a félidei tízpontos vezetésből. A 16. percben Cohadarevic büntetőből szerezte hat perc után az első pontunkat (46-44). Újabb időkérést követően Mohácsi büntetőzhetett és lőtávolon kívülre dobta csapatunkat (48-44). Három perc volt hátra a negyedből, amikor elérték az öt csapatszemélyit a nyíregyháziak. Tamir pontosan büntetőzött és Dzambic is dobott egy hármast, majd egy újabb kivédekezett támadást követően Cohadarevic pontjával újra tíz pont fölé tornásztuk az előnyünket (55-44). Kezdett jól működni a védekezésünk és ez megzavarta a vendégeket. Az utolsó perc ismét a Nyíregyházáé volt. Molnár előbb egy duplát, majd egy triplát is szerezve hozta közelebb csapatát (55-49). 

 

Egy eladott labda után Molnár dobhatott ziccert a záró negyed első percében (55-51). Dzambic újabb hármasával tartottuk előnyünk (58-51). Cohadarevic remek ziccere már tapsot érdemelt a szurkolóktól. A 33. percben Dzambic leosztásából Fekete dobott remek tempót (62-51). Fekete továbbra is a motorja volt a ZTE-nek. Darling a hazai palánk alatt kétszer is megállította a vendégek pontszerzési kísérletét, majd Dazmbic passzából Cohadarevic zsákolt nagyot. A bónusz büntetővel és egy újabb Fekete ziccerrel már 16 ponttal vezettünk (69-53). A 35. perc elején Cohadarevic büntetőzött pontosan és Sitku Ernő időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket. A rövid szusszanás után Cohadarevic újabb hármasával már 21 ponttal vezettünk (74-53) és eldőlni látszott a találkozó. A végét erőben jobban bírtuk ellenfelünknél és jöhettek a fiatalok is néhány pillanatra. Az utolsó másfél percben a Kertész-Kerkai –Kis- Olasz Czinger ötössel játszottunk. A fiatalok küzdöttek, de pontot már nem tudtak szerezni. A vége 79-63-as ZTE győzelem.

 

Jól kezdtük a mérkőzést és az első félidőben uraltuk a játékot. A harmadik negyedben kicsit megtorpantunk és rosszul dobtunk és a védekezésünk . A vendégek kihasználták a hibáinkat és egy pontra feljöttek. A fiúkban volt tartás és tudtak védekezésben és támadásban is újítani és a záró negyed első felében egy remek sorozatot követően eldöntötték a mérkőzést. Tamir dupla –duplája (14 pont, 11 lepattanó) és Dzambics ponterőssége és kilenc kiosztott asszisztja is említésre méltó. Természetesen a csapat küzdőszelleme is dicsérendő, ami a fiúk előtt álló rögös utat megkönnyítheti. 

 

Innentől már csak a MAFC-ra kell koncentrálnunk, hiszen előbb a középszakasz utolsó mérkőzését kell megvívnunk velük, ahol matematikailag még lehet esélyünk a tabellán való helycserére (ehhez nyernie kell a Jászberénynek ellenük, aztán nekünk is Budapesten). Majd következhet a play out!

 

Hajrá fiúk!

 

 

2015. április 15. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás