Sokáig partiban voltunk, de végül a Paks nyert

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 88-80 (16-24, 22-14, 23-23, 27-19)
Paks, ASE Sportcsarnok
JV: Benczur T., Frányó P., Szabó G. (Faidt M.)

Atomerőmű SE: Dunn 9/3, Robinson 18/6, Barnies 11/9, Eilingsfeld 7/3, Tóth Á. 11 Csere: Kovács  9/6, Medve 8/6, Will 6/6, Fomin 5/3, Watkins 4, edző: Schmidt Béla

Zalakerámia ZTE KK: Kinney22/6, Govens 20/6, Kerpel-Fronius 10/3, Mohácsi 20/12, Pantelics 3 Csere: Velkey 4, Fekete -, Czinger 1, edző: Bencze Tamás 

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Paks vendégeként léptünk parkettre. Balmazovic és Gáspár nélkül, nagy elszántsággal vettük fel a küzdelmet a hazaiakkal. 

Az első negyedet Tóth Ádám duplája nyitotta, amire Govens büntetőkkel válaszolt. A folytatásban Robinson, Kinney és Barnies is hármast hintett és a Paks vezetett egy ponttal (8-7). A negyed felénél Eilingsfeld duplájával három pontra nőtt a hazai előny. A félidő hátralévő részében az történt a pályán, amit mi akartunk. 12-0-s rohammal a magunk javára fordítottuk a mérkőzést és a dudaszó pillanatában szerzett Govens hármassal nyolc pontos előnyt harcoltunk ki (16-24). 

A második negyed elejét megnyomta az Atom és három perc elteltével visszavették a vezetést ( 27-24). Bencze Tamás időkérése pont jókor jött és összekapták magukat a fiúk. A 15. percben Kinney középtávolijával visszavettük  vezetést (29-30). A 17. percre Kovács büntetőivel, Barnies hármasával és Tóth duplájával hat ponttal ellépett a Paks (36-30). A negyed végén Kerpel-Fronius és Velkey is pontosan büntetőzött, valamint Govens négy pontjával egyenlő állással mehettek pihenőre a csapatok (28-28). 

A nagyszünet után Medve és Mohácsi egy –egy duplájával indult a találkozó. Barnies zsákolására Govens egy közelivel felelt (42-42). A 24. percre Barnies hármasával és Robinson duplájával öt ponttal ellépett a hazai csapat és a megszerzett előnyét a negyed hajrájáig meg is tartotta. Az utolsó percben Kerpel-Fronius előbb egy közelit szerzett, majd a bónusz büntetőt is bedobva egyenlített. Robinson duplájára ismét Kerpi válaszolt így 61-61-ről folytatódhatott a mérkőzés. 

A záró negyedet Kinney duplája nyitotta, majd Will és Kovács is egy-egy hármast hintett (67-63). A 32. percben Czinger büntetőjére újabb hazai hármas érkezett, amit már Bencze Tamás sem nézhetett tétlenül és időt kért (70-64), A rövid pihenő után Medve újabb távolijával már kilenc ponttal vezetett a Paks (73-64). A folytatásban Mohácsi rázta meg magát és egymás után két hármast is szerzett, amivel egy csapásra újra szoros lett a találkozó (75-72). A 36. percben Pantelic és Kinney duplájával átvettük a vezetést (75-76). A folytatásban már az történt, amit a Paks akart. Kovács és Robinson hármasával visszavették a vezetést. Csapatunkon látszottak a fáradtság jelei, ami a pontatlanságban és a koncentráció hiányában jelentkeztek. A hazaiak tartották előnyüket és 88-80-ra sikerült megnyerniük a találkozót. 

A fiúk a rossz előjelek ellenére derekasan küzdöttek és több mint három negyeden keresztül partiban voltak a hosszabb cserepaddal rendelkező vendéglátókkal. 

Bencze Tamás: -Gratulálok a Paksnak, megérdemelten nyertek. Védő lepattanóban sokkal jobb volt az ASE, viszont 10 labdát szereztünk, emiatt tudtunk meccsben maradni. A második félidőben kapott 50 pont nagyon sok, és ebből sok a hárompontos. A végén a védekezési hibáinkat keményen megbüntették, jelen helyzetünkben tisztes eredményt értünk elé.

A folytatás szombaton az alapszakasz záró fordulójában, hazai pályán a Nyíregyháza ellen. 

Fotó: Borda Menyhért

2016. március 16. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás