Súlyos vereség Körmenden

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 105-64 (24-18, 27-13, 26-17, 28-16)

Körmendi Városi Sportcsarnok, 2000 néző 
JV: Benczur T., Boros T., Tőzsér D. (dr. Valovics)

 

EGIS Körmend: Walker 18/6, Burgess 16, Ferencz 7/3, Török 4, Richards 18/6. Csere: Tóth N. 13/12, Latinovics 11/3, Popadics 12/6, Farkas 2, Doktor 4, Németh Á. -, Molnár L. -.

Zalakerámia ZTE KK: Fekete 11/3, Mohácsi 11, Panics 12/6, Cohadarevics 15, Tamir 4. Csere: Kertész 2, Ilics 4, Velkey 5/3, Czinger -, Kis R. -, Kerkai -. 

 

A mérkőzés előtt még nem volt biztos, hogy Panic játszhat –e a találkozón, de a bemelegítésnél erre is választ kaphattak a szurkolók, akik ismét kitettek magukért a mérkőzésen. 

 

Jól kezdtük az első negyedet, harcosan játszottak a fiúk. Panic triplájával már 5-9-re vezettünk.  A negyed közepén összekapta magát a Körmend és Walker és Burgress pontjaival fordított, sőt el is húztak a piros –feketék (14-9). A negyed végén mindkét oldalon akadtak jó megoldások és felváltva potyogtak a pontok. Az előny továbbra is a hazaiaknál volt (24-18). 

 

A második negyed elején próbáltunk lépést tartani ellenfelünkkel, de két perc alatt négy hárompontost kaptunk és ez kellően megzavarta a játékunkat (37-23). A Körmend szorított a védekezésén és ennek eredményeként alig jutottunk tiszta dobóhelyzethez. A hazai oldalon ellenben ültek a dobások és fokozatosan növelték előnyüket a vasiak. Tóth Norbert negyedik hármasával már 20 ponttal ment a Körmend. A negyed végére teljesen szétesett a játékunk és húsz pontos hátránnyal mehettünk pihenőre (51-31).

 

A nagyszünet után sem változott semmi. Négy percig nem találtunk a gyűrűbe, míg a Körmend újabb 10 ponttal növelte előnyét (65-35). Se védekezésben se támadásban nem tudtunk változtatni, amin a folyamatos cserék sem segítettek. 

 

A záró negyedben már azt csináltak a hazaiak a pályán, szinte amit akartak. Csak asszisztálni tudtunk a játékukhoz. Sporar mester mindenkinek lehetőséget adott a végén, hiszen már korábban eldőlt a találkozó.

 

Az első negyedben még hihettük, hogy jó mérkőzést vívhatunk a jó passzban lévő Körmenddel, de a második negyedtől már nem volt kérdőjel a mérkőzésen. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy aránytalanul sok faultot kaptunk az első félidőben. Míg a hazaiak 14 alkalommal állhattak a büntetővonalra az első 20 percben, addig mi egyszer sem. Természetesen nem lehet csak erre fogni a vereséget, hiszen a harcosság és a jó védekezés hiányzott ezen a mérkőzésen a csapatunkból.

 

Köszönet illeti, a mérkőzésen csapatunkat buzdító szurkolóinkat, akik ebben a nehéz időszakban is kitartanak mellettünk!

 

Milos Sporar: Negyvenegy ponttal kaptunk ki, mit is mondhatnék? Nem ez a realitás. Sajnos nagyon nehéz helyzetben vagyunk, nem könnyű ezt megélni. Gyakorlatilag nincs rotációnk, ha bent akarunk maradni az első osztályban, akkor extra, szinte tökéletes játék kell, majdhogynem több mint száz százalék mindenkitől. Csak akkor lehet esélyünk nyerni a folytatásban.

 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2015. január 22. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás