Szerda-Szeged, szombat-Szombathely

Nincs idő ünnepelni, hiszen alig hogy túl van a Körmend elleni sikerén a Zalakerámia ZTE KK, szerda reggel már Szeged felé veszi az irányt a csapat.

 

Márpedig van mit elemezni a vasárnapi meccsről is. Nem kezdett jól a ZTE, de fokozatosan őrölte fel ellenfelét és végül úgy győztek Gáspárék 10 ponton belüli különbséggel, szoros küzdelemben, hogy mégis szinte végig az lehetett a szurkolók érzése: ez a meccs nincs veszélyben. Amint elérte üzemi hőmérsékletét a csapat, rögtön meglépett a Rakocsevicset nélkülöző vasiaktól, csak a „végső ütést” nem sikerült bevinni. Jó átlagot hoztak a kezdő ötös magyarjai, volt jó beugró teljesítmény is, és átlagon felülit hozott mindhárom külföldi is.

 

Szerdán viszont a középszakaszra megerősödött Szeged otthonába látogat a ZTE, egy olyan csapathoz, mely jelenlegi formájában a körmendieknél is nagyobb játékerőt képvisel. A színtiszta papírforma tehát nem egerszegi sikert ígér, ám ha a ZTE meg akarja ragadni a matematikai esélyt a legjobb 8 közé jutásra, akkor ahhoz szegedi bravúr is szükségeltetik, ugyanis a hátralévő 5 középszakasz meccsen 3 győzelmes hátrányt kellene behozni a Körmenden, vagy a Pécsen. Ugyanez a célja az 1 meccsel eddig kevesebbet játszó Lazics csapatnak is. Nem egyszerű tehát a feladat, szinte hibátlan teljesítmény mellett a rivális bukásai is szükségesek a felsőházi Play Offhoz.

 

A ZTE szegedi mérkőzése szerdán 18 órakor kezdődik, majd szombaton 18:30-kor már a Falco elleni hazai rangadón bizonyíthatnak Raúl Jimenez fiai.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás