Szeretnénk szépen lezárni ezt a szezont

Ma este egymásnak feszül a két szomszédvár, az örök riválisok. Ez a mérkőzés a bajnokság bármelyik szakaszában nagy érdeklődésre tartana számot, hát még egy bronzcsata. A szurkolók és a csapat is nagyon készül erre a párharcra. Csapatkapitányunk, Mohácsi Máté tudja és átérzi, milyen fontos ez a párharc:

Remek szezont fut a csapat, ez nem vitás. Hogy láttad a rájátszást és benne a Szolnok elleni és az Alba elleni párharcot?
-Azt gondolom, összességében tényleg szép szezont futunk, de még nincsen vége. Nagyon örülök, hogy a tavalyi bajnokot tudtuk búcsúztatni a negyeddöntőben, de sajnos az Alba mar túl nagy falatnak bizonyult. Egy meccset leszámítva nagyon szoros és komoly párharc volt, de összességében megérdemelt a székesfehérváriak továbbjutása. 

Érzel-e csalódottságot az elvesztett elődöntő után?
-Alapvetően szerettünk volna döntőt játszani, ha mar idáig eljutottunk, ezt a csapat nevében mondhatom. De ennyi sérült játékossal és ilyen rövid rotációs lehetőségekkel az utolsó két meccsen már nagyon nehéz dolgunk volt. Bár így is majdnem sikerült kiharcolni az 5. meccset. Kissé csalódott vagyok, de reális, hogy a 3. helyért játszhatunk.

Itt az újabb feladat, a bronzcsata. Egy olyan páros mérkőzés következik, ami még az alapszakaszban is extra figyelmet vonz és kiemelt, nem hogy a bajnokság lezárásaként...
-Igen tudjuk, hogy ez egy kiemelt meccs mindenki így is áll hozzá. Egyértelműen a bronz megszerzése a célunk, nem is lehet kérdés. Szeretnénk szépen lezárni ezt a szezont bármennyire is nehéz lesz pályahátrányból.

Mi lehet a jó taktika a Körmend ellen, sikerülhet-e legyőzni őket hazai közönség előtt?
-Biztos lesz egy két taktikai meglepetés mindkét fél részéről, de ilyenkor talán mar nem ez a legfontosabb. Fontos, hogy hol, mennyire lesznek rendben a játékosok fejben illetve hány százalékos állapotban lesznek a sérültek. Szerintem lehetetlen megmondani ki a párharc esélyese, de mi biztosan 100 százalékot fogunk kiadni magunkból és persze mindenki vágyik az éremre, ha már eddig eljutottunk.

A bronzcsata tehát ma este 18 órakor kezdődik Körmenden. A találkozót a Pálla Zoltán, Tőzsér Dénes, Praksch Péter (Fekete László) bírói hármas dirigálja. 

Akik itthon maradtak, azoknak a zalasport.hu csapata élőben közvetít a helyszínről. 

Hajrá fiúk, hajrá ZTE!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. június 7. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás