Szezonértékelő vezetőinkkel

Remekül zárta bajnokság őszi szakaszát csapatunk, s 7-4-es mutatóval előkelő helyet foglal el a bajnoki tabellán. Bár vereséggel kezdődött az október, ezt követően két győzelem következett, s ugyan Körmenden kikaptunk, novemberben két idegenbeli sikerrel folytatódott a sorozat. A sokkoló Kaposvár elleni utolsó negyed után sikerült a talpraállás a Pécs és a Vasas ellen, majd a MAFC ellen hosszabbításban maradtunk alul. A jó szájízről azonban tettek a fiúk az évzáró Sopron elleni győzelemmel. 
Vezetőedzőnk és ügyvezetőnk a szezon eddigi szakaszát értékelte 11 forduló elteltével. 

Bencze Tamás elégedetten nyilatkozott az őszi mérleg megvonása kapcsán: 

- A bajnokság előtt bőven kiegyeztem volna ezzel a helyezéssel, amit a jelenlegi tabella mutat. Más kérdés, hogy van egy kis hiányérzet bennem a hazai Kaposvár elleni, illetve a MAFC elleni idegenbeli vereség miatt; de ez is csak azt bizonyítja, hogy kiegyensúlyozott a mezőny, 40 percig kell minden mérkőzésen koncentrálni, ha győzni szeretnénk. Nem csoda, hogy minden győzelemnek rendkívüli jelentősége van, éppen a mezőny kiegyenlítettsége miatt. Győzelmeink közül a Szolnok idegenbeli legyőzése nagy fegyvertény volt, akárcsak a lényegesen erősebb kerettel rendelkező Falco és Sopron felett aratott diadal.

A szakembert írról is kérdeztük, mit vár csapatától az előttünk álló esztendő folyamán. 

- Egy 7-4-es mutatóval elégedett lennék a szezon második felében is, mert akkor valószínüleg abszolválnánk a céljainkat, azaz a legjobb nyolcba kerülést. Ám tisztában vagyunk azzal, hogy ez pokolian nehéz lesz, mivel a riválisok többsége még alakítja jelenleg is a keretét - légióst igazol még vagy cserél, -  így akár borulhat is az eddig kialakult erősorrend...

Stárics Kornél ügyvezető elsőként arról beszélt, mennyiben  elégedett szeplésünkkel ebben a szezonban és mit vár a továbbiakban a csapattól.

- A csapat a kitűzött célokon belül teljesít. Hasonlóképp a tavalyi szezonhoz, idén is volt extra győzelem és váratlan vereség is a „kalapban”. A szezon első felében jellemző volt a mérkőzésen belüli hullámzó játék; majd ahogy a csapat kezdett összerázódni, úgy lett egyre magabiztosabb mindenki. Sajnos két olyan vereség is becsúszott (Kaposvár, MAFC), ami ha nincs…. de tudjuk, hogy a sportban nincsen ha. Mindent összevetve a csapat idén is az előzetes várakozásokon felül teljesít. A 4. helyezésünk nagyon bíztató a jövőre nézve. Tudjuk, hogy az alapszakasz második fele nagyon nehéz lesz, több rivális csapathoz is idegenbe fogunk utazni. Remélem sikerül idén is bejutni a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, és bízom abban is, hogy a sérülések is el fogják kerülni a csapatot. Célunk továbbra is a rájátszás kiharcolása, ami úgy gondolom reális.
 
A csapat teljesítményében fontos szerepet játszik a csarnokbeli hangulat is, hiszen a szurkolók a meccsek sava-borsát jelentik.  Mit üzennél a szurkolóknak és leendő támogatóinknak?

- Elsősorban azt, hogy továbbra is sportszerűen álljanak a csapat mellé, nagyon sokszor segít az a plussz, amit a srácok a lelátóról kapnak. Épp Adomas Drungilas említette, hogy mennyire jó érzéssel tölti el, mikor meghallja a „Litvánia, Litvánia” rigmust. Külön öröm számomra, ha egy idegenbeli mérkőzésen is hazai pályát tudnak teremteni. Zalaegerszeg MJV Önkormányzata szívügyének tekinti a kosárlabda-sport támogatását. A Város és a Támogatók nélkül ez a sikeres év nem valósulhatott volna meg, köszönet illeti meg őket. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Klub visszakerüljön a kosárlabda térképére, és nyugodt körülmények között lehessen dolgozni. Bízunk abban, hogy ezek miatt még több cég fogja úgy gondolni, hogy jó választás a ZTE-t támogatni, és a közös sikereknek együtt örülni. Annál is inkább, mivel több új lehetséges támogatóval is tárgyalásokat folytatunk – nézett optimistán a 2017-es esztendő elé Stárics Kornél.

Összeállítás: Bálizs Zsuzsa

2017. január 03. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás