Taktikus játékkal nyert a Körmend

A hetedik forduló rangadóját vívta a két szomszédvár a Körmend és a ZTE. 

EGIS Körmend- Zalakerámia ZTE KK 81- 69 (17-13, 25-14, 21-17, 18-25)
Körmend, Jv: Földházi Tamás, Tőzsér Dénes, Mészáros Balázs dr. (Fekete László)

EGIS Körmend: Wright 11/6, Hollins 12, Ferencz 5/3, Davis 11, Horti 2, csere: Touyo 13/3, Fanning 7/3, Németh 5/3, Csorvási 8, Halász 5/3, Bán 2, edző: Gasper Potocnik

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 21/12, Horváth 6/6, Benke 18/6, Szabó -, Radic 19, csere: Mohácsi 1, Jeffers 4, Kis-, edző: Bencze Tamás

A szurkolók már a bemelegítésnél egymásnak feszültek. Kispadunkat meglátogatta a meccs előtt Keresztes Rafael, aki mindkét együttesben játszott egy ideig. Mindkét együttestől egy-egy sálat kapott a régi idők emlékére. 

Jó védekezés után Radic centerezett és szerzett nekünk vezetést. A 2. perc elején Wright szerzett egy triplát, majd Davis 2+1-vel 6-2-re elhúzott a Körmend. Nem sikerültek a távoli dobásaink és nem igazán találtuk még a ritmust. A 3. perc elején Hollins szerzett egy közelit, ami után Bencze Tamás időt kért (8-2). A rövid taktikai szünetet követően letámadott a Körmend. A 6. percben Hollins csak egy büntetőt értékesített a kettőből, majd Horváth Ákos szerzett egy fontos triplát (9-5). Egy kimaradt Ferencz hármasra Benke válaszolt egy jóval (9-8). A 7. perc elején Hollins két büntetője után Jeffers ejtette a gyűrűbe Horváth passzát, majd egy védőlepattanót is szedett, amiből Vaughn egyenlített (11-11). Körmendi időkérés után Csorvási középtávolijával újra a hazai csapat vezetett, de nem sokáig, mert Hollins szabálytalansága után Vaughn egyenlítet két sikeres büntetővel (13-13). Hollins egy labdaszerzésből ziccerezett pontosan, majd a negyed végén Halász szerzett egy újabb duplát egy betörésből és így négy ponttal megnyerte a negyedet a Körmend (17-13). 

A második negyed első kosarát a hazaiak szerezték egy perc elteltével, amikor Halász passzát Tuoyo húzta a gyűrűnkbe (19-13). Időkérésünk után Benke szerzett remek betörés után egy duplát, majd Fanning büntetőzött pontosan (21-15). A 13. perc elején Tuoyo centerezett, majd Radic csak egy büntetőt értékesített (23-16). Halász a sarokból szerzett egy triplát és tíz ponttal elhúztak a hazaiak (26-16). Radic egy közelivel, majd Vaughn egy utolsó másodperces triplával növelte pontjainkat, míg a hazaiaknál Németh szerzett egy távolit (29-21). A 15. perc elején Radic szerzett újabb pontot egy horogdobással, válaszként a másik oldalon Wright ziccerezett könnyedén. A folytatásban a Körmend jól védekezett, míg nekünk minden helyzetért keményen meg kellett küzdenünk. A 28. perc elején Radic büntetőzhetett, de csak egyiket értékesítette, míg Bán mindkettőt bedobta (35-24). A negyed hajrájában Ferencz szerzett egy közelit, majd Hollins egy hárompontost. Benke egy utolsó másodperces triplával válaszolt. Nem az ő kosara volt a félidő utolsó momentuma, hanem Hollinsé, aki Ferencz sikertelen tripláját tette vissza, ami 15 pontos előnyt eredményezett a Körmendnek (42-27). 

A Körmend kezdhette a második félidőt, méghozzá egy Fanning hármassal (45-27). Horti közelijével már húsz pontra nőtt a hazai előny. Benke lendült bele a pontszerzésbe. Előbb két büntetőt szerzett, majd egy 2+1-el zárkóztatta csapatunkat (47-32). A 23. perc elején Davis büntetője után Szabó passzából Radic zsákolt. Fanning robogott végig a pályán és szerzett egy közelit, majd Radic centerezett pontosan. A 24. perc elején Ferencz hármasával növelte előnyét a Körmend (53-36). Időkérés után Davis büntetőjével és Hollins ziccerével újra 20 pontra nőtt a különbség (56-36). A negyed felénél Vaughn szerzett egy triplát, majd Davis harcolt meg egy dupláért. A 26. percben Jeffers passzolta be Horváth átadásából a labdát a körmendi gyűrűbe (58-41). A 28. perc elején Mohácsi Máté is megszerezte első pontját, majd egy labdaszerzés után Vaughn süllyesztetett el egy újabb duplát (58-44). A negyed végét megnyomta a Körmend és továbbra is magabiztosan vezetett (63-44). 

A záró negyedet egy remek Benke hármassal kezdtük, amire Csorvási válaszolt egy közelivel. Egy perc elteltével már a második hármasunkat szereztük ezúttal Vaughn volt eredményes, majd egy duplát is hintett (65-52). A körmendiek válasza ismét Csorvásitól érkezett, amire Horváth egy újabb hármassal válaszolt (67-55). Két perc alatt 11 pontot szereztünk, közte három triplát, amit már nem nézhetett tétlenül Potocnik edző és időt kért. A rövid szünet után Tuoyo hármasára Radic szerzett egy közelit (70-57). A 34. percben Bencze Tamás hevesen reklamált a játékvezetőknél, amiért technikait kapott. A büntetőt Hollins értékesítette, de a támadásuk kimaradt. A védekezésünk határozottabb lett és a Körmend támadójátéka is visszaesett. A 35. percben Radic szerzett újabb közelit (71-59).  Hollins büntetői után Bencze Tamás időt kért. A 36. perc elején Benke szerzett egy pontot büntetőből, majd Tuoyo zsákolt, amire Radic ejtett egy újabb duplát. Felpörgött a találkozó vége. Davis és Tuoyo pontjaival távolodott a Körmend (79-62). Az utolsó három percre kanyarodva Fanning kapott sportszerűtlen hibát Radic elleni szabálytalanságáért. Horvát centerünk egyiket bedobta, de sajnos a támadásból nem sikerült kosarat szereznünk. A 38. percben Vaughn szerzett egy triplát (79-66). Másfél perccel a vége előtt Bán Tibor kapott technikait színészkedésért, ami után Vaughn büntetőzött pontosan, majd Benke szerzett egy középtávolit (79-69). A 81-69-es végeredményt Csorvás állította be. 

A szurkolóknak köszönjük a buzdítást, az első idei örökrangadón most jobb volt a Körmend. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. november 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás