Tartalékos csapatunk ellen nyert a Paks

A mérkőzés előtt kiderült, hogy az Alba utáni napokban sérüléssel bajlódó Mohácsi és Pantelic játékát sem kockáztatta Bencze Tamás, így elég felforgatott csapattal kényszerültünk kiállni.

Atomerőmű SE- Zalakerámia ZTE KK 109-69 (28-22, 21-17, 33-25, 27-5)
Paks, ASE Sportcsarnok
Jv: Kapitány G., Söjtöry T., Jakab L. (Faidt M.)

Atomerőmű SE: Kovács 13/3, Barnies 15/3, Robinson 20/6, Dunn 27/9, Tóth 15/3, csere: Eilingsfeld 1, Watkins 18, Formine -, Will -, edző: Schmidt Béla

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14/6, Govens 20/6, Kerpel-Fronius 6/6, Balmazovic 15/3, Czinger 8, csere: Olasz 1, Kis 5, Velkey -, edző: Bencze Tamás

Robinson duplájával és Dunn hármasával kezdődött a találkozó. A 2. percben Robinson büntetőivel már 7-0-ra vezettek a hazaiak. A ZTE első pontjait Kerpel-Fronius egy triplából szerezte. Felváltva potyogtak a kosarak. Az 7. percre Govens és Kinney pontjaival két pontra zárkóztunk (19-17). Hazai oldalon Dunn előbb egy duplát, majd egy triplát is bevágott, amire Kinney tudott egy közelivel válaszolni (24-19). A negyed hajrájában Balmazovic szerzett faulttal együtt egy duplát, de sajnos a büntetőt kihagyta (26-21). Czinger egy büntetőt bedobott az utolsó percben, míg hazai oldalon Watkins szerzett egy közép távolit kialakítva a negyed végeredményét (28-22).

A második negyed elején Olasz Ádám váltotta Czingert, aki Watkistól kapott egy hatalmas könyököst, amiért a hazai játékos sportszerűtlent kapott. Olasz Ádám egyik büntetőjét bedobta, de sajnos nem tudtunk élni a bónusztámadással. Tűzijátékot rendeztek a csapatok, de pontok nem születtek egyik oldalon sem. Sajnos a lepattanókban nagyon soványak voltunk (15-6). A 13. percben Kis Attila Raul is a pályára lépett Kerpi helyén. Dunn törte meg a kosárcsendet egy távolival (31-23). A 14. perc elején Govens csent el egy labdát és remekül indította Balmazovicsot, aki nem hibázott (32-25) A negyed felénél büntetőkkel növelte előnyét az ASE (36-25). Govens és Kinney egy-egy közelivel felelt, míg Tóth Ádám egy hármast hintett (39-27). A 16. perc elején Czinger forgatta be védőjét és szerzett kosarat, majd Dunn kosaránál Bencze Tamás időt kért (43-31). A pihenőt követően Balmazovic egy triplával nyitott, majd Kovács pöccintett egy labdát a gyűrűnkbe (45-34).  A 19. percben Govens első tripláját szerezte, amire a hazaiak időkéréssel feleltek (45-37). Watkins két duplával növelte a hazai előnyt. A végére még maradt két sikeres Balmazovic büntető és közte tíz (49-39).

Barnies triplájával kezdett a nagyszünet után az ASE, majd a mi támadásunknál az időméréssel akadtak gondok az asztalnál. Nekünk meg a pontszerzéssel. Barnies ziccere után Govens egy triplával jeleskedett (54-42). Tóth Ádám zsákolására Kerpi válaszolt egy hármassal (56-45). A 23. perc elején Robinson emelt be egy távolit, majd Govens ziccerére Tóth szerzett egy duplát. Govens vette a hátára a csapatot és előbb egy 2+1-es kombinációval, majd Czinger labdaszerzéséből egy közelit hintett (61-52). A negyed felénél Barnies, majd Kovács szerzett egy duplát. Kinney triplájával tartottuk magunkat (65-55). A 26. percben Barnies kosarára Balmazovic egy betörésből szerzett duplával válaszolt (67-57). ZTE időkérését követően Robinson büntetőzött pontosan. Balmazovic büntetőivel visszaállítottuk a tíz pontos különbséget. Kovács büntetőire Kis hármassal válaszolt volna, de faultolták dobás közben. Raul keze nem remegett meg és mind a hármat bedobta (71-62). A 27. percben Dunn és Watkins is szerzett egy duplát, majd Kerpi kihagyott dobását követően ismét Dunn szerzett kosarat. Bencze Tamás időkéréssel próbálta kizökkenteni a hazaiakat. Robinson triplával növelte a hazai előnyt (80-62). Az utolsó percben Balmazovic büntetőzött pontosan, majd az utolsó pillanatban Watkins szerzett egy duplát (82-64).

A záró negyed elején Kovács hintett egy távolit, aztán hosszú ideig egyik csapat sem volt eredményes. A közvetítésen lehetett látni, hogy csúszott a labda a nagy melegtől és emellett sok volt a technikai hiba is. A 33. perc közepén Kis Raul szerzett egy labdát és Robinson elütötte, amiért sportszerűtlent kapott. Raul most sem hibázott, de előtte még Kinney is kapott egy technikait, amit Dunn értékesített. A 34. perc elején büntetőkkel nőtt az ASE előnye (89-66). Hazai időkérés után Dunn szerzett gyors egymásutánban két duplát (93-66). A negyed vége egyértelműen a hazaiaké volt. Míg védekezésben és támadásban is szétestünk, addig a kosárlabda íratlan törvénye szerint a hazaiaknak minden sikerült. Tartalékos csapatunk ellen az ASE magabiztosan nyert és a két csapat összesítésében is jobban állnak.

Minden tisztelet a fiataloknak, akik erőn felül teljesítettek és a szurkolóinknak, hogy végig kitartotta a fiúk mellett és buzdították csapatunkat!
A nap másik mérkőzésén az Alba Fehérvár a negyedik negyed hajrájában győzte le a címvédő Szolnokot 78-76-ra.Kedden a Körmend ellen reméljük, teljes kerettel már mi örülhetünk!

Fotók: Borda Menyhért

2016. április 16. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás