Téli szünet az utánpótlás csapatoknál

Jól fejeződött be a 2016-os év a Zalakerámia ZTE KK utánpótlás szakága számára. Egy szép csapateredmény és egy egyéni siker fémjelezte az utolsó munkanapot.
Kezdjük az utóbbival, majd utána számba vesszük, milyen sikerrel szerepeltek csapataink a korosztályos országos bajnokságokon.

Kovács Benedek Máté, kadett csapatunk játékosa a nyári Európa Bajnokságra készülő U16-os válogatott tagjaként a Balkán Kupa nemzetközi tornán vett részt Romániában. A magyar csapat a szerb, bolgár, török és román válogatott ellen lépett pályára, és négy mérkőzéséből hármat megnyert. Egyedül a szerb csapattal szemben maradt alul. A csapat sikerében meghatározó szerepet játszott egyesületünk játékosa, akinek teljesítményét két külön elismeréssel is díjazták a rendezők: Benedek lett a torna legeredményesebb játékosa 19,5 pontos mérkőzésenkénti átlaggal, és a torna legjobb (All star) ötösébe is beválasztották. 

GRATULÁLUNK!

(A tornával kapcsolatban statisztikákat és további információkat találhatnak az érdeklődők a http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-balcanica linken.)

Csapataink eredményeinek összegzését kezdjük a legkisebbekkel.

A kenguru (U11) korosztály bajnokságának jelenlegi szakaszában a csapatok területi elven kialakított csoportokban játszanak. A ZTE KK kis játékosai így – több más csapat mellett – a nagy rivális körmendi és szombathelyi utánpótlás iskolával kerülnek szembe. Eddig kiválóan megállták helyüket, veretlenül vezetik a csoportot. Ebből a körmendieket háromszor, a szombathelyieket egyszer győzték le. 

Gyermek korosztályban (U12) a kenguruval megegyezik a versenyrendszer, vagyis a területi szakaszban vagyunk. Ebben a korosztályban két csapatot is indítottunk, és mindkettő kiválóan szerepel. A gyermek „A” csapat mind a hat mérkőzését megnyerte – ennek kétszer a körmendi, egyszer a szombathelyi csapat látta kárát. A gyermek „B” csapat is legyőzte a szombathelyieket, a körmendiekkel 1-1-re állnak

A serdülő korosztályban (U14) most zárult le a bajnokság területi szakasza. Az észak-nyugati régióban „A” csapatunk a negyedik-ötödik helyen állva bejutott az országos bajnokság legjobb 32 csapata közé a soproni, székesfehérvári, körmendi és szombathelyi csapattal együtt. Mérlegük tíz mérkőzésből 5-5 győzelem, ill. vereség. Az idény további részében az ország többi régiójának csapatai ellen játszva próbálnak majd az országos döntőhöz minél közelebb kerülni.

Serdülő „B” csapatunkban a korosztály fiatalabb évjáratához tartozó játékosaink szerepelnek. Eredményeik ennek megfelelően szerényebbek – ez az év számukra valójában felkészülés a jövő évi versenyekre. A területi szakasz során a 22 csapatos csoport középmezőnyében, a 11. hely környékén tanyáznak. Mérlegük nekik is 5-5.

Kadett korosztályú (U16) csapatunk a kiemelt bajnokságban szerepel, vagyis az ország legjobb 16 csapata között, azon belül a nyugati csoportban. Eddigi tizenegy mérkőzésükből tízet nyertek meg. Ezzel a csoport második helyén állnak (a székesfehérvári akadémia csapata mögött), és a hátra lévő fordulók eredményétől függetlenül bejutottak a felsőházi (legjobb 8) rájátszásba. A januári mérkőzéseken már azért küzdenek, hogy a rájátszást minél kedvezőbb helyzetből kezdhessék.

Junior csapatunk (U18) játékosai egy kivétellel a korosztály fiatalabb évjáratából, sőt, a két évvel fiatalabb kadett csapatból kerülnek ki. A kiemelt bajnokságba így szeptemberben nem sikerült kvalifikálni magukat, viszont azután sikeresen szerepeltek a regionális bajnokságban, meg is nyerték azt. A regionális bajnokok decemberi tornájának megnyerésével pedig kivívták a jogot arra, hogy januárban megmérkőzzenek a legjobb 16 csapat közé kerülésért. Eddigi mérlegük 12 mérkőzésből 10 győzelem és 2 vereség.

A sikerekben – és edzésekben -  gazdag hónapok után most néhány nap szünet következik. Jó pihenést, boldog karácsony kívánunk valamennyi játékosunknak, családjaiknak, és szurkolóinknak.

2016.december 23. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás