Tornagyőzelem Kaposváron

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 62-75 (15-29, 11-16, 12-18, 24-12)

ILATALENT Nyelviskola V. Orosz László Férfikosárlabda Emléktorna
Kaposvár, Városi Sportcsarnok


Naturtex-SZTE-Szedeák: Moravcsik7/3, Juhos 17, Ciric 13, kiss-, Brkic 6 csere: Mike 2, Molnár 17/6, Bonifert-, Csányi-, Meleg-, edző: Nikola Lazic

 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 2, Kerpel-Fronius 3, Krapic 20/9, Pantelic 13/6, Velkey 11/9 csere: Mohácsi 11/3, Czinger 4, Govens 11/6, Kis-, Fekete-, Olasz-, edző: Bencze Tamás 

 

A pénteki, Pécs elleni mérkőzéshez képest sokkal jobban kezdett csapatunk. Remek védekezésünkkel összhangban a támadásainkat is jó ritmusban vezettük. Az ötödik percben már 5-17-re vezettünk. A szegediek mestere Nikola Lazic időt kért, de ez sem tudta felrázni csapatát. Pantelic vezérelte együttesünk sorra szerezet pontjait és tetemes előnyt szereztek a fiúk( 7-23). A negyed hajrájára felzárkózott a Szedeák, de a így is maradt közte 14 pont( 15-29). 

 

A második negyedben is jó ritmusban játszott a csapat és tovább növelte előnyét. A zalai fiúk remekül céloztak és továbbra is jól védekeztek. A negyed végére már húsz pont közelébe nőtt a csapatok közötti különbség Krapicnak a negyedet záró dudaszó pillanatában dobott triplájával (26-45). 

 

A nagyszünet után sem változott a játék képe. A negyedet egy 2-10-es rohanással kezdtük és egyre kilátástalanabb helyzetbe sodortuk a szegedieket. Továbbra is pontosan támadtunk és a remekül védekező Pantelic vezérletével gyakorlatilag eldöntöttük a találkozó sorsát (38-63).

 

A záró negyedben már csak az eredmény megtartása volt a cél. Sokat cserélt Bencze Tamás és a fiatalok nem vallottak szégyent, sőt tempósan és bátran játszottak. A végére feljött a Szeged, de a harmadik negyedben kiharcolt különbség már behozhatatlan volt. A vége magabiztos ZTE győzelem (62-75). 

 

A mérkőzés után Bencze Tamást telefonon értük el, aki elmondta, hogy elégedett a csapat teljesítményével és örül a tornagyőzelemnek.
- Remekül játszottak a fiúk az első félidőben, amivel megalapoztuk a győzelmünket. A harmadik negyedig nem voltak hullámvölgyek a játékunkban és ez döntőnek bizonyult. A mérkőzés második felében a biztos vezetés tudatában vétettünk hibákat, de ez nem befolyásolta a végkifejletet. Jól védekeztünk és emellett jó százalékkal dobtunk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

 

 

A bronzmérkőzésen: Kaposvári KK – Pécsi VSK-PANNONPOWER 63–65 (18–17, 10–17, 13–13, 22–18)

 

Az ILATALENT Nyelviskola V. Orosz László Férfikosárlabda Emléktorna végeredménye: 
1. Zalakerámia ZTE KK, 
2. Naturtex SZTE Szedeák,
 3. Pécsi VSK-PANNONPOWER, 
4. Kaposvári KK. 

 

A torna legértékesebb játékosának (MVP)  Djordje Pantelic-et választották. 

 

 

Szép volt fiúk!!!

 

2015. szeptember 19. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás