Tornagyőzelem után, Göcsej Kupa előtt

Az elmúlt hétvégén rendezték az V. orosz László emléktornát, ahol csapatunk a PVSK-t és a Szedeákot is legyőzve lett torna győztes. Bencze Tamás elsősorban  csapata védekezését emelte ki

 

- Mindenképpen pozitív érzéseim vannak visszagondolva a hétvégére. Ugyanis most olyan csapatokkal mérkőztünk meg és győztük le őket akik a középmezőnyhöz tartoznak és a legjobb nyolcba szeretnének jutni. Persze tisztában kell lennünk azzal is, hogy rajtunk kívül egyik csapat sem tudott felállni a teljes keretével, mindenhol voltak hiányzók.

 

Mit jelent ez a győzelem?

 

-A Csapatunknak sokat. Ugyanis a csapatépítés folyamata tart, az új dolgok elsajátítása, a hibák kijavítása a mindennapos feladatunk most. Ezekről beszélni, ezeken dolgozni pedig a győzelmek után könnyebb. A győzelmek visszaigazolást adnak a játékosoknak és nekünk edzőknek is. Természetesen tudjuk helyén kezelni ezt a tornagyőzelmet is, nem egy bajnokságot nyertünk de azt hiszem kimondhatjuk, hogy jó úton járunk.

 

Bencze Tamás kiemelte továbbá, hogy a fiúk, főleg az első mérkőzésen hátrányból tudtak felállni és a maguk javára fordítani a mérkőzést. 

 

 -Sok dolgunk van még, védekezésben és támadásban is. Fizikálisan jó állapotban van a társaság, a taktikai repertoárunk a helyzetnek megfelelő de folyamatosan bővítjük.

 

Szerdán már a hagyományos Göcsej Kupán szerepel a csapat, ahol az MBK Rieker Com-Therm Komarno (SLK), a FALCO KC Szombathely és a  MARSO Nyíregyháza  lesz ez ellenfél a csoportkörben.Az újabb erőfelmérőn, már a hazai közönség buzdítása mellett játszhatnak a fiúk:

 

- Természetesen további javulásokat várok a játékunkban - úgy támadásban mint védekezésben - ami remélhetőleg győzelemmel/győzelmekkel párosul majd. Talán kaphattunk volna hazai csapatként könnyebb ellenfelet is az első mérkőzésre de biztos vagyok benne, hogy maximális koncentrációval és szurkolóink segítségével őket is le tudjuk győzni!!

 

A 46. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán az első mérkőzésünket szeptember 23-án 20:15 –kor a szlovák MBK Rieker Com-Therm Komarno ellen vívjuk.


2015. szeptember 22. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás