Tovább tart a böjti időszak

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 84-87 (20-17, 24-17, 17-25, 23-28)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
JV: Kapitány G., Praksch P., Kulcsár T. (Forrai)

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambics 12/6, Fekete 18/3, Mohácsi -, Cohadarevic18/3, Tamir 12 Csere: Darling 4, Lekli 13/3, Velkey 7/3, edző: Milos Sporar

 

MAFC: Brown 9, Fodor 23/18, Misek 8, Glenn 22, Toutziarakis 14 Csere: Lakosa 6, Tursics 3, Lakits 2, Faragó – edző: Stefan Timbus
 

A mérkőzésen jelen volt Doleschall Miklós is, aki április 1-től veszi át a klubnál az ügyvezetői teendőket. 

 

Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést és Tamir, majd Fekete pontjaival magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést (4-0). A vendégek lassan vették fel a ritmust és csak nagyon nehezen tudták feltörni a védőfalunkat. Fodor kapta el a fonalat a fővárosiaknál és triplájával először vezetett a MAFC a találkozón (7-8). AZ ötödik percben Dzambic és Fodor váltott triplát, majd a szerb irányítónk még öt ponttal megfejelte teljesítményét (16-10). eladott labdák és széteső védekezés jellemezte a játékunkat ebben az időszakban. A vendégek Fodor harmadik triplájával és Lakosa pontjaival egy pontra zárkóztak (18-17). Az óriási munkát végző Fekete duplája a legjobbkor jött. Kicsit megnyugodhattak a fiúk az első negyed után (20-17).

 

A második negyed elején megpróbált egyenlíteni a MAFC és az amerikai Glenn pontjaival egy pontra zárkóztak (22-21). Újra csak Fekete vette kezébe a karmesteri pálcát és egy hármassal jelezte, nem adjuk könnyen a bőrünket. A 13. percben egy újabb Fekete dupla és már hattal vezettünk (27-21). Próbáltuk növelni előnyünket és Velkey hármasával ez már 11 pontra nőtt a 14. percben (34-23). Nem maradt alább a lendületünk és Tamír duplájával tovább növeltük előnyünket. A MAFC továbbra sem találta az ellenszerét a játékuknak. A félidővégéig tartottuk a megszerzett előnyüket és tízpontos vezetéssel  mehettünk nagyszünetre (44-34).

 

Jó védekezéssel és labdaszerzéssel kezdtük a harmadik negyedet és Fekete indításból ziccerezett. Igaz Glenn révén egyből jött is a válasz a másik oldalról (46-36). Egy elrontott támadás után az ellenrohamból Fodor már a negyedik hármasát szerezte. Próbált ritmust váltani és nagyobb sebességre kapcsolni a MAFC, mi pedig szoros palánk alatti védekezésünkkel próbáltuk megállítani őket. Cohadarevic remek dupláinak köszönhetően újra tíz fölé növeltük előnyünket (50-39). Büntetőkkel araszolt feljebb a vendégcsapat. Mindkét együttesen érződött a tét és ez ponttalansággal, rossz megoldásokkal párosult. A negyed felénél bónuszba kerültek a vendégek és Brown büntetőivel hat pontra közelítettek (50-44). Lekli szép középtávolija és a Dzambic indításból szerzett ziccere újra lendületbe hozta a fiúkat (54-44). Timbus mester időt is kért. A rövid pihenő után letámadással próbálkoztak a vendégek, de Lekli remek lefordulás után szerzett kosarával nem tudtak mit kezdeni (56-46). Rengeteg volt a szabálytalanság ebben az időszakban.  A vendégek szépen araszolgattak felfelé és két perccel a negyed vége előtt Toutziarakis duplájával négy pontra csökkentették hátrányukat (56-52). Sporar mester időkéréssel próbálta frissíteni fiait. Egy támadóhiba borzolta a szurkolók kedélyeit, amit ők inkább védőnek láttak. A következő támadásunknál a sporik már a középszakaszban kötelező videó bírót is igényben vették, mert nem tudták eldönteni, hogy ki ellen szabálytalankodtak a fővárosiak. Előbb Fekete dobott büntetőt, majd őt lecserélték a bírók Leklire, mondván a videón ő volt a sértett. Egy büntetőt bedobott Dzsozi, majd Velkey toldotta meg még kettővel (59-54). Nem hagyta magát a MAFC leszakadni. Kilenc másodperccel a vége előtt ismét a videó bírót kellett segítségül hívni. Fekete csak egyik büntetőjét értékesítette, majd egy gyors ellentámadásból Brown kihagyott dobását Toutziarakis pöcizte a gyűrűnkbe (61-59) ezzel továbbra is nyílttá tudta tenni a találkozót a MAFC. 

 

A záró negyed elején Tamir vált le szépen a védőjéről és szerzett fontos kosarat (63-59). Fodor viszont cseppet sem zavartatva hármassal válaszolt, majd a következő támadásból Glenn szerzett pontot és már a MAFC vezetett (63-64). Cohadarevic hármassal válaszolt. A palánkok alatt nem tudtunk mit kezdeni a Toutziarakis – Glenn párossal. A 33. percben Lekli előbb remekül segítette ki társát a palánk alatt, majd üresen maradva a hárompontos vonalról is remekül célzott (71-68). Fokozódtak az izgalmak. Glenn középről, míg Fodor újra távolról volt eredményes (71-73). Öt perc volt hátra és Milos Sporar időt kért. Toutziarakis dobhatott két büntetőt, az ellene elkövetet sportszerűtlen hiba miatt. Nem hibázott. Brown gyűrű alól visszatekert kosarával már hat ponttal vezettek a fővárosiak (71-77). Nem ment a támadásunk és a védekezésünk is hagyott kívánni valót maga után. Glenn kosarára Lekli válaszolt, de a különbség maradt a közte hat (73-79). Fekete robogott végig a pályán és remekül ziccerezett, miközben szabálytalankodtak vele szemben. Vendég időkérés után Fekete értékesítette a büntetőt. A másik oldalról a fiatal Lakosa vállalt egy duplát és életben tartotta nyerési esélyeit csapatának (76-81). 38. percben Lekli egy büntetőjét értékesítette, míg Misek estében is betalált a gyűrűnkbe (77-83) Dzambic kritikus pillanatban rontott büntetőket, majd Mohácsi hármasa is lecsorgott. egyre jobban közeledett a vége és a győzelemhez ennél sokkal több kellett volna. Egy perccel a vége előtt Dzambic ziccerezett, majd letámadtuk a vendégeket (79-83). A vendégtámadásban támadófaultot fújtak a bírók, majd Cohadarevic dobott szép horgot (81-83).  Timbus mester időt kért. Ekkor 46 másodperc volt hátra a rendes játékidőből és a vendégek hozhatták a játékszert.  Kivédekeztük a támadásuk és 16 másodperccel a lefújás előtt Cohadarevic dobhatott büntetőt. A szerb center csak egyiket értékesítette és a lecsorgó labdát nem tudtuk visszapöcizni. Maradt az egy pontos vendég előny (82-83). Gyorsan faultoltunk. Misek is csak az egyiket dobta be, de a labda Lakits kezében landolt és Fekete odaütött. Ő már nem hibázott és lőtávolon kívülre segítette csapatát (82-86). Lekli zsákolt, majd odaütöttünk Fodornak. 1.8-al a vége előtt egyet bedobott a remekül játszó  fiú és ezzel eldöntötte a mérkőzést( 84-87). 

 

Vereségünkkel egyre nehezebb helyzetbe kerülünk, míg a MAFC lépéselőnyt szerzett. A vendégcsapatban a padról érkező fiatalok vitték hátukon a csapatukat. A két belső emberük Toutziarakis – Glenn páros 36 pont és 28 pattanót gyűjtöttek közösen. Nálunk Fekete akarása és Lekli padról érkezve szerzett pontjait lehet kiemelni. A folytatás nehéz lesz, de talán nem reménytelen.

 

 

2015.március 28. Zalakerámia ZTE KK  

Megosztás