Tudtuk, hogy nehéz lesz, de győztünk!

A negyedik fordulóban a második hazai bajnokinkon a Szeged csapatát fogadtuk. Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez be is igazolódott. 

Zalakerámia ­ZTE KK – Naturtex-­SZTE­ Szedeák 85­-78 (23­-14, 23­-28, 19­-20, 20­-16)
Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv: Farkas, Szabó, Praksch (dr.Páli)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 18/6, Norfleet 14/3, Benke, Szabó Zs. 16/6, Drungilas 18. Csere: Velkey, Mohácsi 11/9, Kerpel­Fronius 8/6, Kis -, edző: Bencze Tamás.

Naturtex-SZTE Szedeák: Boltic 12, Ciric 21/6, Lilov 12/6, Juhos 9, Sulovic 22/6. Csere: Lakosa -, Vágvölgyi 2, Wirth, edző: Nikola Lazic. 

Az első negyedben Ubilla kezdte meg hazai oldalon a pontgyártást és a 2. percben ki is írhattuk volna  a táblára Ubilla – Szeged 7-3. A vendégek nem hagyták leszakítani magukat és könnyű kosarakat szerezve a negyed felénél kiegyenlítettek ( 11-11). A hatodik percben Sulovic távolijával átvette a vezetést a Szeged – a mérkőzésen utoljára. A játékrész végét megnyomták a fiúk és egy 10-0-s rohanással kilencpontos előnyt szereztünk (23-14). 

A második negyed elején Kerpel-Fronius, majd Szabó is egy távolival jelentkezett és két perc elteltével 33-17-re vezettünk. A vezetés túlságosan is megnyugtatta a fiúkat és hibák sokaságát követtünk el. A rutinos légiós Ciric vezérletével fokozatosan zárkózott a Szedeák. A 16. percben még Mohácsi hármasával tíz pontot tartottuk a vendégeket (39-29). A félidei hajrá viszont a vendégeké volt és négy pontra csökkentették a hátrányukat (46-42). 

A félidőben a Hungast dobóversenyben Gombos Dániel bizonyult a legjobbnak!

A nagyszünet után felváltva potyogtak a kosarak. Mindkét együttes játéka kapkodó volt. A 23. percben egy eladott egerszegi labda után Benke látványosan blokkolta Bolticot, kivívva magának a közönség elismerését. Csakúgy, mint Ubilla, aki faulttal együtt hintett egy távolit, majd a büntetőt is értékesítve 56-49-re módosított az eredményt. A 26. percben egy Szabó hármas és jött is a szegedi időkérés (61-49). A negyed hajrájában a bírói ítéletek borzolták a közönség kedélyeit, no meg az, hogy a vendégek felzárkóztak.  Lilov utolsó másodpercben szerzett félpályás hármasa három pontra hozta fel a Szegedet (65-62). 

A záró negyed elején próbáltunk nagyobb előnyt szerezni, de a vendégek szívósan tapadtak ránk. A 33. percben Norfleet szerzett egy labdát és Drungilas látványosan zsákolt, majd egy technikai hibát is írtak a neve mellé, mert a pontszerzés után beleütött a labdába. Ciric bedobta a büntetőt, majd a bónusztámadásnál újra Norfleet csent el egy labdát és faulttal együtt ziccerezett és szerzett a büntetővel együtt három pontot (77-69). A folytatásban Boltic vette a vállára a Szedeget és újra próbáltak visszajönni a meccsbe. Kerpi hármasával állítottuk meg a szegedi rohanást (81-73). A végét jobban bírta a ZTE úgy, hogy közben Szabó is kipontozódott

.

Nehéz, hullámvölgyekkel tarkított mérkőzésen sikerült legyőznünk a remekül küzdő Szegedet és megszereznünk első idei győzelmünket. Az látszik, hogy koncentrációban és védekezésben van még hova fejlődnünk. 

Edzői nyilatkozatok:

 
2016. október 20. Zalakerámia ZTE KK 

 

 

Megosztás