Véget ért az U23-as és U18-as bajnokság

Zalakerámia ZTE KK - TF Budapest 71:91 (19:28; 14:23; 19:19; 19:21)
 
Zalakerámia ZTE KK: Kis Raul 29/12, Olasz Ádám 10, Lógár Bence 10, Kerese Dániel -, Bojkovszky Bence 8.
Csere: Kis Patrik 2, Pepó Máté 2, Kovács Martin -, Nagy Botond 10.
 
 
Az NB1/A alapszakasz 5. helyezése után rosszul sikerült a befejezés, mivel a csapat meghatározó játékosai közüla keresztjáték során Kerkai Ákos és Czinger Zoltán sérülés, Velkey János az U20-as válogatott edzőtábora, a rájátszásban számításba vehető Kovács Ádám pedig klubváltása miatt nem ált rendelkezésünkre.
 
A továbbiakban a sérülések és a hiányzók miatt az U18-as csapat szerepelt Kis Patrikkal kiegészítve. A Baja csapata ellen hazai pályán még Velkey vezérletével nyerni tudtunk, azonban Baján 12 pontos vereséget szenvedtünk. A TF Budapest 22-23 éves játékosokból álló csapatától mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk be a bajnokság döntőjébe. A csapat szereplésével elégedett vagyok, a játékosok egyénileg sokat fejlődtek, a fiatalok helyt álltak a náluk 2-3 évvel idősebb ellenfelekkel szemben.
 
Az U18-as csapat 15. helyen végzett az idei bajnokságban
 
A szezon első mérkőzésén egyik meghatározó játékosunk Pajor Péter súlyos sérülést szenvedett, az Ő hiánya meghatározta a csapat idei szereplését.
Ennek ellenére a rájátszásban még volt esélyünk bekerülni a legjobb 8 csapat közé, azonban a jól időzített iskolai sítáborok, a tanulmányi eredmények miatti hiányzások és a további sérülések meggátoltak bennünket céljaink elérésében. A csapatból Olasz Ádám, Lógár Bence és Kis Attila Raul nyújtott kimagasló teljesítményt. Sokat fejlődött Bojkovszky Bence és Kovács Martin, míg Pepó Máténak támadásban kell megfontoltabbnak lennie.
 

 

 
Utánpótlás csapataink a Strabag támogatásával érnek el az ország különböző pontjaiba.
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás