Ubilla extrája kellett az újabb idegenbeli sikerhez

A Szolnok elleni idegenbeli sikert követően egy változatos és szoros mérkőzésen, Kecskeméten is nyerni tudtunk. 

KTE-Duna Aszfalt- Zalakerámia ZTE KK 62-68 (12-13, 16-16, 17-16, 17-23)
Kecskemét, 700 néző, Jv: V: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Balogh Gy. (dr. Gencsev P.)

KTE-Duna Aszfalt: Pongó Má. -, Middleton 5, Derasimovic 21/3, Ivosev 7, Karahodzic 21, csere: Molnár M. 6, Mészáros -, Pongó Ma. 2, Jakab -, edző: Forray Gábor

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 30/15, Norfleet -, Benke 12/6, Szabó 11, Drungilas -, csere: Mohácsi 11/9, Kerpel-Fronius 2, Velkey -, Czinger 2, edző: Bencze Tamás

Közel 30-40 szurkoló kísérte el csapatunkat Kecskemétre, ahol hazai pályát varázsoltak a csapatnak!

Az első perc a kapkodásról és a pontatlan dobásokról szólt. Csapatunk nyugodott meg előbb és Szabó két duplájával vezettünk (0-4). A 3. percben Derasimovic szerezte a hazaiak első pontjait. Benke büntetőivel, négy ponttal vezettünk, de nem hagyta magát a KTE és előbb Middleton egy hárompontos akcióval (2+1), majd Molnár egy duplával jelentkezett és már a hazaiak vezettek (7-6). A negyed hajrájában Ubilla és Benke kosaraival, öttel megléptünk, de elég volt egy kis kihagyás és Ivosev, valamint Middleton pontjaival egy pontra olvadt az előnyünk (12-13).

Két lehetősége is volt a hazaiaknak a pontszerzésre a negyed elején, de végül a támadóidő győzött így mi jöhettünk. Ubilla tolta be védőjét a palánk alatt és szerzett egy duplát (12-15). A palánkok alatt Ivosevvel és Karahodziccsal nagyot küzdöttek a fiúk. Sajnos Drungilas a 12. percre már a 4. személyiét is összeszedte, így helyére Czinger Zoltán érkezhetett. A 13. percben Ubilla, majd egy KTE időkérést követően Mohácsi is betalált távolról (12-21). Jól védekeztünk és pontosan támadtunk. Benke hozta ziccerbe Czingert, aki nem hibázott, majd Norfleet labdaszerzését követően ugyan ezt tette Mohácsi Ubillával (12-25). Jött az újabb hazai időkérés, de ez sem használt, hiszen lendületben maradtak a fiúk és hat perc alatt 14-0-át repesztettünk (12-27). Karahodzic törte meg a kecskeméti gólcsendet és a csapat lendületét is. Ugyanis Derasimovic és Karahodzic vezérletével a hátralévő időben fokozatosan feljött a KTE és a miénkhez hasonlóan 14-0-val visszajöttek a meccsbe (26-27). A végén Ubilla gyömöszölt be egy duplát, de a negyed utolsó momentumát Karahodzic tudhatta magáénak (28-29). 

A nagyszünet után sajnos a második negyed végéhez hasonlóan kezdtünk. A hazaiak három perc alatt fordítottak (33-29). Benke Szilárd hármasa a legjobbkor jött (33-32). Sajnos nem sikerült azt a játékot játszanunk, amit a Szolnok ellen. A hazaiak kihasználták, hogy Drungilas faultproblémái miatt nem tudta az elvárt játékot játszani. Egy alacsonyabb szerkezetű csapattal játszva nem tudtuk kivédeni a Karahodzic-ra épülő támadásokat. A légiós pedig rendesen meg is szórta magát. A negyedben végig futottunk az eredmény után, 2-3 ponttal mindig a KTE vezettet. A negyed utolsó mozzanatával – Mohácsi hármas kísérletét tette vissza Szabó-végre kiegyenlítettünk (45-45). 

A záró negyed elején az egész mérkőzésre jellemző kapkodás és ponttalanság volt látható a csapatok játékán. A 32. percben Mohácsi hármasával újra vezettünk (45-48). Ivosev és Derasimovic pontjaival fordított a KTE (50-48). Ubilla gondolta úgy, hogy kezébe kell venni az irányítást. Egymás után szerzett két triplájával újra mi vezettünk (50-54). Kecskeméti időkérés után Ubilla labdát csent és pontosan ziccerezett (50-56). Némi rövidzárlat jött a játékunkban. A KTE jól védekezett és szerb légiósainak pontjaival egy pontra feljöttek (55-56). A 37. percben Bencze Tamás időkérése után Ubilla hintett egy hármast, amire Derasimovic egy 2+1-el válaszolt. Továbbra is nyílt volt a mérkőzés. A hajrában Szabó is feljött Ubilla mellé és pontjaikkal a KTE előtt jártunk. Az utolsó percen belül Mohácsi hármasa jelentette a végső döfést a Kecskemétnek. A végén még Ubilla szerzett két büntetőt és feltette a koronát a mai teljesítményére (62-68). 

Szép volt fiúk!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2016. november 13. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás