Újabb idegenbeli bravúr, ezúttal Kecskeméten

KTE-Duna Aszfalt –Zalakerámia ZTE KK 70-75 ( 10-19,15-11,22-17,12-12,11-16)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Jv: Kapitány, Farkas , Szabó ( Benczur)

 

KTE-Duna Aszfalt: Alexander 15/9, Pongó Má. 8/3, Djerasimovic 21/3, Ivosev 11/3, Karahodzics 10 Csere: Pongó Ma. 3/3, Hegedűs 2, Mészáros -, edző: Boris Maljkovic

 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney18/6, Govens 9/3, Kerpel-Fronius 10/3, Mohácsi 13/9, Pabtelic 5 Csere: Gáspár 8, Velkey 9/3, Fekete 3/3, Czinger -, Bencze Tamás

 

A TV közvetítés segítségével az ország kosárlabda szurkolói előtt mutathattuk meg mire vagyunk képesek. 

 

Az első negyedet remekül kezdtük. Govens duplájára, Mohácsi hintett egy hármast, majd az ötödik percre Kerpel-Fronius és Pantelic kosarával már 9-0-ra vezettünk. Jött is a hazai időkérés. A rövid szünet után Alexander talált be távolról és szerezet meg első kosarát csapatának (3-9).  Alexander nagyon belejött és a 6. percben újabb távolival zárkóztatta a hazaiakat, amire azonnal jött Kinney válasza is (6-12). Újabb remek védekezésből indulva Gáspár Dávid tempózott pontosan. A negyed hajrájában Derasimovic szerzett egy közelit, amire ismét Kinney válaszolt. A negyed poénja Mohácsi nevéhez fűződött, aki oldalról már a második tripláját szerezte (10-19). 

 

A második játékrész elején Pongó Máté köszönt be egy távolival, majd egy perccel később Karahodzic forgatta be Pantelicet a palánk alatt és szerzett kosarat (15-19). Az első percekben nem ültek a dobásaink, míg a KTE-nek stabillá vált a védekezése. Derasimovic duplájával két pontra zárkózott a hazai csapat. Bencze Tamás magához hívta a fiúkat. Az időkérést követően Derasimovic értékesítette a bónusz büntetőjét és már csak egy pont volt a csapatok közötti különbség (18-19).  Négy perc telt el a negyedből és még mindig nem sikerült a gyűrűbe találnunk. Olyan volt ez az időszak, mint az első negyedben a KTE-nek. A 15. percben Karahodzic kosarával először vezette a Kecskemét (20-19). A legjobb pillanatban jött Govens ziccere, majd szinte rögtön utána Mohácsi duplája (20-23). A 16. percben Kinney tett hozzá még egy duplát a vezetéshez (20-25). Mlajkovic időt kért. A szösszenetnyi szünet után Ivosev szerzett egy duplát, majd a bónusz büntetőt is értékesítette (23-25). A padról beszálló fekete Viktor is hozzászólt a találkozóhoz egy hármassal (23-28). Kevés pontot hozott ez a negyed is. A végén Kinney büntetőire Hegedüs szintén büntetővel válaszolt és ezzel el is lőtték a félidőre a puskaporukat a felek. Ami fontos vezetéssel vonulhattunk pihenőre (25-30). 

 

A harmadik negyedet a hazaiak kezdhették. Karahodzic maradt üresen a körtében és egy zsákolással hívta harcba csapattársait. A 22. percben jött a válasz Mohácsi Máté újabb hármasával. A KTE próbált zárkózni de mindig volt egy zalai kéz aki távol tartotta őket. A 23. percben Govens hintett újabb hármast, amivel hat pontra megléptünk ( 32-38). Derasimovic és Karahodzic pontjaival a 26. percre kiegyenlített a Kecskemét, majd át is vették a vezetést. Velkey egy duplával és egy  büntetővel visszavette az előnyt a ZTE-nek (40-41). A negyed végéig felváltva vezettek a csapatok. Az utolsó momentumot Kinney szolgáltatta egy duplával, amivel döntetlenre hozta a negyedet (47-47). 

 

A negyedik negyed elején bekezdett a Kecskemét. Pongó és Ivosev pontjaival öt ponttal megléptek (52-47). A 33. percben Kinney büntetőivel utolértük a hazaiakat. Alexander hármasára Pantelic egy duplával, majd Kinney egy hármassal válaszolt és máris nálunk volt újra az előny (55-56).  Szoros végjátékra volt kilátás. A 37. percben egy jó védekezés után Kinney hozhatta a labdát de elvesztette a játékszert, amivel Pongó roboghatott, de kihagyta az ordító ziccert. Két perc volt hátra, amikor Gáspár labdát szerzett és Govens egy duplával növelte előnyünket (55-58). Mindkét oldalon vágni lehetet volna a feszültséget. Alexander egyik büntetőjét dobta csak be, majd Kinney is ugyanezt tette( 56-59). Időközben Mohácsi és Govens is a kipontozódók sorsára jutott. A 24 másodperccel a vége előtt támadhatott a KTE és Derasimovic egy hármassal egyenlített (59-59). Még mindig volt 16 másodpercünk. Kinney tört be a körtébe, de dobása rövidnek bizonyult. Pantelic összeszedte a labdát, de a kísérlete nem sikerült így jöhetett a hosszítatás. 

 

A hosszabbításban Derasimovic büntetőzhetett elsőnek, aki csak egyiket értékesítette ( 60-59). Kerpel-Fronius első sikeres hármasa a legjobbkor jött (60-62). Fél perc sem telt el és Kinney kipontozódott, így már három alapemberünket kellett nélkülöznünk. A cserék remekül szálltak be a játékba. Alexander ismét csak egyszer tudott pontosan büntetőzni, amire Velkey egy hármassal válaszolt (61-65). A hosszabbítás második percében Pantelic ellen szabálytalankodtak és a center nem hibázott a büntetővonalról (61-67).  Alexander egy duplával lőtte közelebb csapatát, majd Kerpel- Fronius büntetőzhetett Ivosev szabálytalanságát követően (63-69). Kevesebb mit két perc volt hátra és Pongó egy hármassal próbálta menteni a menthetőt. Velkey büntetőivel araszoltunk előre és tartottuk lőtávolon kívül a Kecskemétet( 66-72). Derasimovic kosarai jelentették az utolsó hazai pontokat, míg nálunk Gáspár Dávid büntetőzött pontosan, majd Kerpel-Fronius Balázs egy utolsó büntetővel tette fel a saját és a csapata teljesítményére a koronát (70-75). 

 

Igazán kemény és kiélezett csatát vívtunk a remek játékosokból álló Kecskemét ellen. A mérkőzés nagy részében mi irányítottunk és akkor sem remegtek mega kezek, amikor a hazai fordítottak. Sorozatban negyedik mérkőzésünket nyertük meg és a negyedik nagy skalpot gyűjtöttük be ide a kilenc fordulóban, köztük hármat idegenben. 

 

Bencze Tamás: -Gratulálok az ellenfélnek,kiélezett, kemény mérkőzést játszottunk. Néha a szerencse is segített minket. A védekezésben Gáspár Dávid adott pluszt. A többiekről sem tudok rosszat mondani, gratulálok a fiúknak. Nagyon jól védekezett a Kecskemét ezért megnehezítették a dolgunkat. A három pontosok dobását éreztem a meccsben döntőnek.

 

Szép volt fiúk!

 

Fotó: BB1.hu

2015. november 20. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás