Újabb vereség

MAFC – Zalakerámia ZTE KK 94-65 (22-14, 25-17, 26-20, 20-14)

MAFC: Lakits 1 , Hunter 22/15, Lakosa 15/3, Toutziarakis 13, Brown 21/12 csere: Misek 8/6, Mócsán 11/6, Nikitin 2, Koncz 1, Timkó-, Fodor -,Edző: Stefan Timbus 

Zalakerámia ZTE KK: Healy 24/3, Kertész 4, Gáspár 5/3, Tamir 2, Dzambic 8/6 csere: Mohácsi 9/3, Ilic 11, Kiss -, Czinger -, Kerkai 2,  Edző: Milos Sporar

 

A bemutatásnál kiderült, Cole Darling maradt ki a keretből. Szép számmal kísérték el szurkolóink is a csapatot reménykedve az első idegenbeli győzelemben. 

 

Nagyon rosszul kezdtük a találkozót. A hazaiak négy perc alatt 9-0-ra elhúztak, az amerikai Hunter kétszer is betalált távolról. Az időkérés csak némileg használt. Dzambic ugyan megszerezte első pontjait kék-fehér mezben, de továbbra is csak erőlködött a ZTE. A folytatásban rengeteg hibával játszó csapatokat léthatott a közönség. Ilic pontjaival közelebb araszoltunk, majd Healy pontjainál időt kért Timbus edző (16-12). Toutziarakis duplájával távolodni próbált a MAFC (18-12). Továbbra sem találtuk meg a játék ritmusát. A negyed zárásaként Healiy értékesített két büntetőt, majd a sípszót megelőzően Misek talált be távolról (22-14). 

 

A második negyed elején újra Misek dobott könnyű ziccer és máris 10 ponttal vezetet a MAFC (24-14). A 13. percben Brown büntetőire Dzambic válaszolt egy hármassal, amire egyből jött a hazai válasz. A következő zalai támadás közben Dzambic esett át egy hazai lábon és fájdalmasan a bokájához kapott, és némi ápolás után le kellet cserélni. Két támadáson belül Mócsán és Hunter is betalált kívülről és egyre távolodtak a fővárosiak. Egyszerűen képtelenek voltunk, mit tenni a MAFC kinti dobói ellen és a 16. percben már a hetedik hármasukat szerezték a hazaiak. A negyed hajrájára már húsz közelébe kerültek a vendéglátók, amikor Gáspár rázta meg magát és előbb egy hármast hintett, majd labdát szerezve emberrel együtt talált a gyűrűbe (42-30).  De sajnos csak fellángolás volt csapatkapitányunk megmozdulása, mer Brown is úgy gondolta feliratkozik a hárompontos listára. Lakosa büntetőivel zárult a negyed, ami számunkra nem sok örömet hozott (47-31). 

 

Healy büntetőivel kezdődött a harmadik negyed, amire a következő két percben hét hazai pont érkezett és ezzel már húsz pont fölé kúszott a különbség (54-33). A triplazuhatag nem ért véget, mivel Brown és Hunter is eredményes volt és 60-35-nél Sporar edző kénytelen volt időt kérni. Healy szerzett hármast, de Hunter keze újra elsült és tovább nőt a hazai előny. Szenvedtünk támadásban, szinte csak Healy szerzett pontot. A negyed hajrájában próbáltunk kapaszkodni, de mindíg volt válasz a dobásainkra, így maradt a húsz pont körüli különbség (73-51).

 

Extázisban játszottak a hazaiak, amit újabb hét kapott pont fémjelzett (78-51). A három perces kosárcsendünket Dzambic hármas törte meg. A negyed közepére állandósult a harminc pontos különbség. Erőtlenül támadtunk, és ilyenkor már semmi sem sikerült, még a büntetők sem. A 36. percben Mohácsi duplázta meg egy hármassal a negyedben szerzett csapatpontok számát. A negyed második felében már a fiatalok is pályán voltak ( Czinger, Kiss, Kerkai). A hazai oldalon is pihentek a húzóemberek, tehették, hiszen a mérkőzés már korábban eldőlt (94-65). 

 

 A MAFC elképesztő százalékkal dobta a hárompontosokat, míg nekünk a ziccerekkel is gondjaink akadtak. A hazaiak sok hibával, de pontosabban játszottak, míg nálunk Healyn kívül senki sem tudott felnőni a találkozóhoz. Sorozatban hetedik vereségünket szenvedtük el és rengeteg mindenen kell javítanunk ahhoz, hogy újra győzni tudjunk. Védekezésben és támadásban is alulteljesített a csapat. 

 

A szurkolóinkra nem lehet panaszunk, hiszen szép számmal kísérték el a csapatot Budapestre és a legnehezebb pillanatokban is űzték, hajtották a fiúkat. Köszönjük!
 

A folytatás szerdán, Szegeden.

 

2014. december 06. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás