Ünneprontók ünnepe?

Szombaton 15:30-tól Nyíregyházán a Zalakerámia ZTE KK számára is elkezdődik az idény. Azt is mondhatnánk, hogy minden ott kezdődik, ahol véget ért, ugyanis az osztályozón is ugyanúgy ez a két csapat találkozott. Ez azonban már a múlté, Sitku Ernő és Raúl Jimenez maradt, ám a játékoskeret jelentősen változott. Ahogy Egerszegről, úgy a Nyírségből is távoztak a külföldi játékosok, de mellettük érzékeny veszteség érte a magyar keretet is: Mohácsi épp a ZTE-hez, Hall Szombathelyre, Polyák pedig Romániába igazolt, az érkezők között két visszatérő (Savic és Nagy Krisztián), 2 szerb középjátékos és az egykori sporoni hátvéd Wise a legnagyobb erősítés.

3 kék-fehér mezes játékosnak ünnepi lehet a szombati nap, ugyanis hazatérnek: Lekli József, Czinger Zoltán és az említett Mohácsi Máté is a nyírségiek saját nevelésű játékosai. Reméljük, hogy „ünneprontók” lesznek!

 

A találkozó esélyeiről Raúl Jimenezt kérdeztük:

 

- Aktív 7 héten vagyunk túl, nagyjából sikerült elvégezni minden munkát terv szerint. Azért csak nagyjából, mert az edzéseken történt sérülések miatt nem lehetett teljes a munka. A Nyíregyháza erős csapat, én komplettebbnek érzem, mint a tavalyi gárdájukat: a fiatalok egy évvel idősebbek lettek, és úgy tűnik megtalálták az amerikai játékosukat is. Ami minket illet: vannak és a szombati meccsen is lesznek sérültjeink, de nem ezzel foglalkozunk, nem akarunk kifogásokat keresni. Amíg öten pályára tudnak lépni, addig nincs baj, mi pedig szerencsére nem 5 fős kerettel utazunk. Szeretnénk a játékunkat játszani és győzelemmel kezdeni az idényt!

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa - bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás