Utánpótlás évzáró buli a Zalakerámia ZTE KK-nál

December 30-án délután három óra előtt megnőtt a forgalom az Ostoros csarnok környékén. Kisebb és nagyobb gyerekek, valamint felnőttek gyülekeztek a ZTE KK évzáró bulijára. Némi várakozás után Podlovics Péter ügyvezető köszöntő szavait követően egy játékos délután keretében búcsúztattuk az óévet. Játék ide, móka oda, a sérülések megelőzése mindig fontos. Ezért közös bemelegítő gyakorlatokat végeztünk, Ambrus Péter edző vezetésével. 

 

 

Ezután csapatokat alkottunk, méghozzá szokatlan módon: aszerint helyezkedtünk el a lelátón, hogy ki, milyen hónapban született. Így teljesen véletlenszerű összeállítású csapatok alakultak ki. A 2013-as évzárón váltóversenyek voltak, de most, hogy a csapatok nem egyforma létszámúak voltak, gyanús volt, hogy más játékok lesznek.
És valóban, ezúttal kimondottan csapatként, együttműködve kellett megoldani a feladatokat. Először a Szabadulás a labdától nevű játékban mérte össze tudását 2-2 csapat. 

 

 

Ezután minden csapat egyszerre versenyzett: heten-heten körbe állva és középre nyújtva a karjukat össze-vissza megfogták egymás kezét, majd megpróbálták kibogozni magukat anélkül, hogy elengedték volna egymás kezét.

 


 

A következő versenyszám a klasszikus kosaras játék, dobóverseny volt, amit egy kis pihenés és felüdülés követett: csapatonként öt versenyzőnek időre kellett szívószállal almalét inni, míg a többieket Podlovics Péter és Kis Attila várta a bejáratnál forró teával, forralt borral és a Zalaco süteményeivel.

 


A lelátón helyet foglaló nézők és a pihenő játékosok sem unatkozhattak. Két elméleti feladat megoldásával segíthették csapatukat. Az első egy kosárlabdaelméleti és -történeti feladatlap kitöltése volt. A válaszok nagy része helyes volt az olyan kérdésekre, hogy: Mi köze volt Ostoros Károlynak a kosárlabdához? Melyik évben játszotta a ZTE kosárlabdacsapata első NB-I-es meccsét? Mi a magyar férfi kosárlabda válogatott legjobb eredménye? Összesen hányszor voltak felnőtt válogatott játékosok egyesületünk utánpótlás edzői? Hány centiméter van a büntetővonal és az alapvonal között? 
A másik lelátóra szóló feladat egy darabokra vágott kép összerakása volt, amely egyesületünk saját nevelésű NB-I-es játékosai közül ábrázolt négyet. Az természetes volt, hogy Kámán Tamást, Gáspár Dávidot és Baki Gergőt mindenki felismert, de ugyanez volt a helyzet a több éve Pécsett játszó Bödör Bencével is.
A záró versenyszám egy régi olimpiai versenyszám volt: a csapatok erejét kötélhúzás tette próbára. 

 

 

Az összesített eredmény szerint a legügyesebbek ezen az estén a novemberben születettek voltak, megelőzve a szeptemberieket és a februáriakat.
Év végéről lévén szó, elmaradhatatlan volt egy rövid értékelés az elvégzett munkáról. Az egyesület ezúttal minden csapatból az edzői vélemény alapján a legjobb edzésmunkát végző játékost jutalmazta oklevéllel, egy kis ajándékkal, és azzal, hogy most nevüket és fényképüket is nyilvánosságra hozzuk:
- az előkészítő csoportokból TÓTH BARNABÁS, GARAI DÁVID, FEHÉR SZEBASZTIÁN és HORVÁTH GERGŐ
- a kenguru csoportokból HEGEDŰS BRÚNÓ, SALAMON BÁLINT és MAKKOS DÁVID
- a gyermek korosztályból VARGYAI KRISTÓF
- a serdülő csapatokból NOVÁK MARCELL és SZABÓ MILÁN
- a kadett csapatokból VASS DOMINIK és HORVÁTH CSABA BENCE
- a junior csapatból LÓGÁR BENCE
Ahhoz, hogy valaki jó kosárlabdázó legyen, nagyon sokféle tehetségre van szüksége, melyek egymás nélkül nem hoznak megfelelő eredményt. Ezek között van kettő, ami nem elsősorban veleszületett adottság, hanem főként magán a játékoson múlik: a szorgalom és a fegyelmezettség. A díjazott játékosok ezen a téren mutatnak példát társaiknak. 
 

 

A program kosármeccsekkel folytatódott: az edzők csapata kihívta valamennyi korosztály játékosait egy-egy rövid mérkőzésre, a legkisebb, 7-8 éves előkészítő csoportosoktól a legnagyobb, 17 éves juniorokig. A jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseken sok szép megoldásnak tapsolhatott a közönség. 

 

 

A három órás rendezvény végén néhány napra búcsút vettünk egymástól, azt kívánva egymásnak, amiért edzünk, dolgozunk: Sikerekben gazdag új évet!

A Zaol.hu-n is megjelent fényképeket Katona Tibor készítette. Aki még több fényképet szeretne látni, látogasson el a Zaol.hu oldal galériájára.
A többi jelenetet Halász Gergő edző kapta lencsevégre.

 

2015. január 06. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás