Utoljára az alapszakaszban, két fontos hiányzóval

Szombaton 18 órától az alapszakasz zárófordulójában Sopronban szerepel az egyik legjobbját (Teo Simovicot) vesztő Zalakerámia ZTE KK.
Völgyi Péter, a csapat szakmai igazgatója elmondta, hogy a csapatot váratlanul érte a horvát center kiesése, és nem volt sok idejük felkészülni a változtatásra. Márpedig más stílust kell képviselnie a csapatnak legjobb magasembere nélkül, támadásban és védekezésben is több új elemet vetnek majd be a vendégek. Kevesebb palánk alatti gól várható és jóval agresszívabb védekezés. Komára és a sérüléssel bajlódó Borszékire lényegesen több feladat hárul, olyan csapat ellen kell most felvenniük a harcot, akik belső posztokon 2 erős játékost alkalmaznak Tóth Gergely és Filip Barovics személyében. A kizárások és lepattanók megszerzésében eldőlhet a találkozó, több embernek kell zalai oldalon extrát nyújtania ahhoz, hogy a játékszervező Thomas-t nélkülöző Sopron ellen győzelmi esélye legyen a kék-fehéreknek.
 

A Zalakerámia ZTE KK-nak az esetleges egy-két hellyel történő előrelépésen túl az önbecsüléséért kell inkább küzdenie, hiszen a zsinórban elvesztett 7 (bajnoki és kupa) találkozó után jogos az elvárás a csapattól, hogy játékban a múltkoriaknál többet mutasson.
 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás