Válogatott, próbajáték hosszabbítás, 3x3 World Tour

Pénteken kezdődik a Kosárlabda EB, amelyet négy ország, négy nagyvárosa, Kolozsvár, Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul rendez. A Magyar válogatott 15. kontinenstornájára készül ezúttal Stojan Ivkovic vezetésével. A bő keret két hónapos felkészülésen van túl, melynek részese volt csapatunk kiváló fiatalja Benke Szilárd is, aki a keretszűkítés „áldozata” lett. 

- A felkészülés elején leültünk a vezetőedzővel és elmondta, hogy milyen szerepet szán nekünk, de azt is hangsúlyozta, hogy az őszi VB selejtezőkön viszont mindenképpen számol velünk- tájékoztatott Benke Szilárd.

Válogatott játékosunk pár nap pihenőt kapott Bencze Tamástól, de jövő héten már együtt készül a csapattal. 

A magyar keret: Wittmann Krisztián (Kecskemét), Ruják András (Paks), Hanga Ádám (Barcelona), Vojvoda Dávid (Szolnok), Perl Zoltán (Szombathely), Ferencz Csaba (Körmend), Kovács Péter (Szolnok), Tóth Norbert (Szombathely), Eilingsfeld János (Paks), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Székesfehérvár), Karahodzsics Kemal (Kecskemét).

A magyar válogatott programja: 
Szeptember 1. 14.00: Magyarország–Horvátország
Szeptember 2. 14.00: Magyarország–Montenegró
Szeptember 4. 14.00: Magyarország–Csehország
Szeptember 5. 19.30: Magyarország–Románia
Szeptember 7. 16.15: Magyarország–Spanyolország

Felkészülés:
A héten lejárt volna Maurice Jeffers próbajátékának az ideje, de a mai nap ez meghosszabbításra került szeptember 4-ig, így a holnapi (szeptember 1.) Levice elleni mérkőzésen és a hétfői Kaposvár elleni edzőmeccseken is bizonyíthat még az amerikai fiú. Mind a két mérkőzést már megtekinthetik a szurkolóink. A pénteki, Körmenden rendezett találkozót 17 órakor, a hétfői Kaposvár ellenit 18.30-kor rendezzük. 

3x3-as kosárlabda World Tour Masters

Nagyon erős lesz a mezőny vár a Budapest néven induló magyar csapatra a ma kezdődő 3x3-as kosárlabda World Tour Masters tornán Debrecenben. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is óriási érdeklődés övezi az eseményt, ráadásul a Nagytemplom elé kilátogatók már egy olimpiai sportágat láthatnak. A csapat tagja lesz ezen a tornán az elmúlt évben is kiválóan teljesítő, csapatkapitányunk Mohácsi Máté is. Mellette Nebojsa Dukic, Tomislav Ivosev és Bíró Olivér alkotja még a csapatot, akik közül már mindenki részt vett legalább egy világversenyen, így senkinek sem lesz ismeretlen a környezet.  Az idei torna roppant erősnek ígérkezik, mivel a világranglista első tíz helyezettéből egyedülálló módon hat csapat is kvalifikálta magát. 

Fotók: MKOSZ, Bálizs Zsuzsa, B33

2017. augusztus 31. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás