Van esélyünk Kaposváron

A nyolcadik fordulóban Kaposvárra látogat csapatunk. A szombati mérkőzésre, csak néhány gondolattal visszatérve, már voltak bíztató jelek a fiúktól, de még van mit helyre rakni a fejekben. Kertész Dani játéka, üde színfolt volt a találkozón és a közönség is remek atmoszférát teremtett a Városi Sportcsarnokban. 

 

Ma olyan ellenfélhez látogatunk, aki szintén rosszul kezdte a szezont, de ők már háromszor megízlelhették a győzelem ízét, míg mi csak egyszer. Az előző fordulóban a Jászberény otthonában szenvedtek Raivio- ék meglepő vereséget. Természetesen ez senkit sem altathat el. A ma esti mérkőzés egy kőkemény bajnoki lesz, ahol a koncentráció, az akarás és a pillanatnyi forma is döntő lesz. Milos Sporar-t próbáltam faggatni a Sopron elleni bajnoki tapasztalatairól, de erre csak azt válaszolta- azt gondolom helyesen-, hogy az már történelem. 

 

- A játékosok 30 percig nagyszerűen játszottak, de az utolsó negyedben nem hitték el, hogy megnyerhetik a meccset. Amikor a Sopron elment 8-9 ponttal, egyszerűen összezuhantunk. Megálltunk a játékkal. Ez egyfajta mentális problémát jelez, amit orvosolni kell. Emellett voltak játékelemek a mérkőzésen, amik távolabbra mutatnak. 

 

A Kaposvár egy egészen más csapat, ellenük egészen más taktika kell. 
 
- A vendéglátónk egy más szerkezetű csapat, többet játszanak belső posztokon. Az első feladatunk, hogy megállítsuk a külső-belső játékukat. A két magas embernek, Spica és Hendlein összjátékát kell megakadályoznunk és emellett a külső embereknek –  Raivio, Fodor, Gibson – a dobásait kell meghiúsítanunk. Úgy érzem, van esélyünk meglepetést okozni Kaposváron, ha ugyanazon az úton kezdünk kosárlabdázni, ahogy azt a Sopron ellen tettük. Agresszíven, sok energiával kel játszanunk és természetesen szükségünk van egy kis szerencsére is. A csapat kész, hogy meglepetést okozzon, hogy küzdjön. Próbáltam elmagyarázni a játékosoknak, hogy ne érezzenek magukon nyomást. A Kaposvár a mérkőzés esélyese, de el kell hinnünk, hogy van esélyünk ellenük. Az első percben meg kel mutatnunk, hogy akarjuk a sikert. 

 

A mai találkozó 18 órakor kezdődik. 

 

A mérkőzés játévezetői: Kapitány Gellért, Szabó Gergő, Praksch Péter (Parádi)

 

Vezetőedzőnk elmondta, a Kaposvár meccset követően lesz egy húsz napos felkészülési idő, ami mindenképpen jól jön a szakmai munkát illetően. Ezt követően olyan meccsek következnek, amit nekünk nyernünk kell(lsd. MAFC). 

 

2014.november 19. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás