ZTE győzelemmel kezdődött a Göcsej Kupa

Zalakerámia ZTE KK – Pannon Egyetem Veszprémi Kosárlabda Klub 75-52 (19-13, 20-13, 13-11, 23-15)

 

ZTE: Graham 12/6, Mohácsi 4, Kusnyer 5/3, Healy 13, Czinger 4. Csere: Darling 10, Tamir 8, Gáspár D. -, Velkey 7, Kertész 6, Kerkai 3/3, Olasz 3.

Veszprém: Vertetics 3, Gáll 3/3, Takács 5/3, Kámán13, Farkas 17/9. Csere: Soós -, Kováts -, Nagy -, Novák -, Czakó 2, Kelemen 2, Poppote 1, Sipos 4.

Zalai statisztikai érdekességek:
Legtöbb IBM pont: Czinger 18, Kertész 16, Graham 14

Legtöbb lepattanó: Czinger 15, Kertész és Graham 6-6

 

Mintegy 400 néző gyűlt össze a megnyitóra, majd a ZTE első fellépésére a 45. Gumiflex Göcsej Kupán. A megnyitón a Zsíros Tibor Vándorserleget a ZTE KK fiatalja, Kovács Benedek kapta.
A ZTE-Veszprém meccs feldobása előtt Podlovics Péter köszöntötte Kámán Tamást, aki beszédében elmondta, csupán egy mérföldkőhöz érve jött el az ideje a megemlékezésnek, hiszen a pénteken álló ovációval köszöntött Kámi marad a ZTE kötelékében és tapasztalatát a zalaegerszegi fiataloknak adhatja tovább.

 

 

Lekli sérülése miatt Czinger kapott helyett a ZTE kezdőjében, és egyébként is rengeteget cserélt a Jimenez-Heinrich páros, igyekeztek mindenkinek játéklehetőséget biztosítani. Igazán folyamatos és látványos játék nem is alakult ki, a zalaiak pontatlanul dobtak távolról (23-ból 4 találat – 17%) és a büntetőkkel is meggyűlt a bajunk (50%). Ennek ellenére a ZTE győzelme nem forgott veszélyben, a torna döntőbe jutásáért szombaton 20 órától a Sopron következik már, ahol lényegesen komolyabb ellenállással találkozhatnak a házigazdák.

 

Raúl Jimenez: Három hét van a bajnoki rajtig, nem most kell csúcsformában lenni, nem is voltunk. Igyekeztem a fiataloknak lehetőséget adni, akik B-csoportos csapat ellen is kipróbálhatták magukat, most ez fontos volt. Van még két meccsünk a hétvégén, igyekszünk közben is edzeni és folyamatosan javulni.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás