Visszavágtunk a MAFC-nak

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 91-64 (22-13, 19-6, 27-20, 23-25)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 
JV: Vígh, Farkas, Makovszki (Görgényi)

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 4,Panic 23/3 ,Mohácsi 9/3  Tamir 8, Cohadarevic 20 csere: Fekete 13/3, Lekli 9, Kis 5/3, Czinger -, Kertész -, Kerkai – edző: Milos Sporar

 

MAFC: Misek 1, Hunter 16/6, Lakosa 13/3, Fodor 2, Brown 14/6 csere: Timkó 3, Mócsán 13/6, Pápai 2 , Tursics-,Lakits-, edző: Stefan Timbus

 

A mérkőzés előtt kiderült Lekli József vállalja a játékot, míg a légiósok közül Ilic marad ki a keretből. 

 

Dzambic remek betörésével indult a találkozó, majd Mohácsi és Cohadarevic is betalált (6-0). A vendégek csak a harmadik percben szerezték első kosarukat. Lábbal odaértünk az ellenfelünk minden megmozdulására. A negyedik percben Tamir duplájával már tíz ponttal vezettünk (12-2). A fővárosiak csak erőlködtek és nem tudták feltörni a védelmünket. A negyed második felében Hunter keze sült el kétszer is távolról, majd mindkétszer a közönség felé is kommunikálta egy kézmozdulattal a találatait. Természetesen ez csak olaj volt a tűzre és a játékvezetőknek kellett lecsillapítaniuk a magáról megfeledkezett játékost. A közjáték minket zavart meg némileg. A negyed hajrájában összekapták magukat a fiúk és könnyedén tornásztuk újra tíz pont fölé a különbséget (22-10).  A záró momentum a vendégeké volt egy Lakosa hármassal (22-13). 

 

A második játékrész Cohadarevic pontos büntetőivel indult, majd próbáltuk állandósítani a különbséget. Mindkét oldalon kapkodóvá vált a játék, amiből mi keveredtünk ki előbb. Fokozatosan növeltük előnyünket és szinte a gyűrűnk közelébe se engedtük ellenfelünket. A tíz pontból a negyed végére húsz pontos vezetés lett (39-19). A vendégek mestere Stefan Timbus sokat cserélt, de játékosai ponttalanul céloztak, míg mi jól védekeztünk. Ezt mutatja negyedben kapott 6 pont. Végül Tamir duplájával 41-19-es vezetéssel mehettünk pihenőre. 

 

Figyelmetlenül kezdtük a második félidőt. Előbb Fodor szerzett egy közelit, majd Dzambic kezéből vette ki a labdát Lakosa és szerzett újabb pontot csapatának (41-23). Az ellentámadásból Cohadarevic dobott egy közelit, miközben faultolták. Így egy 2+1-el újra 20 pont fölé nőtt a vezetésünk (44-23). A folytatásban a magassági fölényünkkel nem tudtak mit kezdeni a vendégek, Előbb Panic, majd Mohácsi ziccerezett könnyedén. A 25. percben Panic 2+1-vel már 30 pontra nőtt az előnyünk. A fővárosi kosárcsendet Mócsán törte meg, de a ritmusából nem tudta kizökkenteni csapatunkat. A 27. percben Mohácsi hármasával már hatvan pont felett jártak a fiúk. Negyed végén felváltva estek a kosarak, de maradt a tetemes különbség. A MAFC távoli dobásokkal próbálta feltörni a zónavédekezésünket, de a dobásaik szinte mind sikertelenek voltak (68-39). 

 

Rohanással és vendég kosárral indult a záró negyed. A vendégek próbálták kozmetikázni a különbséget, de zalai oldalon mindig volt egy-egy válasza a dobásaikra. A 34. percben Fekete hintett egy hármast és újra 30 pontra alakította a két csapat közti különbséget (80-50). A vendégek időt kérte.  A játék képe továbbra sem változott, a MAFC araszolt felfelé, mi pedig próbáltuk tartani a különbséget. Az utolsó három percre már a fiatalok is szóhoz jutottak (Kerkai- Czinger- Kis). A rutint Dzambic képviselte ezekben a percekben, aki egy remek labdával szolgálta ki Kis Rault, aki látványosan zsákolt, kiérdemelve a közönség elismerését (86-60). AZ utolsó percben Hunter faragott két büntetővel a különbségen, amire Kis egy hármassal válaszolt, majd Fekete szerzett látványos ziccert (91-64). Az eredmény a hátralévő időben már nem változott és csapatunk fogadhatta a közönség elismerő tapsát a győzelemért. 

 

Az első félidőben remekül védekeztünk. A MAFC kisembereit nem engedtük kibontakozni és ez döntőnek bizonyult. Nem tudtak gyors játékot játszani, míg nálunk a palánkok alatt rendre megvertük ellenfelünket. Az első két negyedben mindössze 19pontot engedtünk a fővárosiaknak. A második félidőben már könnyedebben játszottunk és néha belefeledkeztünk az eredménybe és becsúsztak apró hibák, amiket nem szabad megengednünk. A győzelmünk a vártnál könnyebb volt, de mindenképpen megérdemelt. Így a Kaposvár után a MAFC is kénytelen volt vesztesen elhagyni a zalaegerszegi parkettet. 

 

 

A folytatásban a Magyar Kupa nyolcas döntője miatt két hét szünet következik a bajnokságban és legközelebb február 28-án, a Szeged ellen újra hazai pályán játszhatunk. 

 

2015. február 13. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás