Visszavonul a csapatkapitányunk!

A ZTE NKK és a Zalakerámia ZTE KK közös sajtótájékoztatóján jelentette be Gáspár Dávid, hogy befejezi profi pályafutását. Döntését nagyban befolyásolta az egészségi állapota, hiszen ebben a szezonban a sérülések sem kerülték el a kiváló játékost. Bejelentését követően Stárics Kornél ügyvezető köszönte meg az elmúlt 16 évet, amit a játékos a klubnál töltött

-Szerencsém volt Gáspival még együtt játszani és az akkori csapattal 2009-ben bronzéremig jutottunk. Több mint 300 első osztályú mérkőzés, kétezer feletti dobott pont egy bajnoki és egy kupa arany és sok felejthetetlen pillanat kötődik a pályafutásához. Szombaton szeretnénk méltóképpen elbúcsúztatni a Körmend elleni mérkőzésen.

Gáspár Dávid a folytatásban elmondta, hogy megtisztelőnek érzi, hogy a nagy múltú női együttes felkérte a vezetőedzői poszt betöltésére.

-Fontos volt számomra, hogy a vezetők stabil, hosszabb távra tervezhető jövőképet vetítettek elém. Nagy ambícióval és motiváltan állok neki a munkának és a pályafutásom alatt szerzett tapasztalatokat szeretném majd a fiatal játékosok felkészítésében hasznosítani.

Gáspi elmondta, hogy nehezen tudna elszakadni a kosárlabdától, így nem hagy fel végleg a játékkal és alsóbb osztályban mindenképpen játszani szeretne.

Dr. Gyimesi Endre, klubunk társadalmi elnöke is méltatta a kiváló játékost és hangsúlyozta, hogy Gáspár Dávid,  a ZTE saját nevelésű, zalaegerszegi születésű játékosától kell, hogy búcsúzzon. Sok sikert is kívánt neki új munkájához és  reményét fejezte ki, hogy elődeihez- Bencze Tamás és Gáll Tamás- hasonlóan sikeres karriert építhet majd magának a kispadon. 

Zárásként  Balaicz Zoltán polgármester is megköszönte Gáspár Dávidnak a városért tett szolgálatait. A városvezető kitért a klub támogatására is, miszerint az idei szezonban 60 milliós alaptámogatás mellett  10-10 milliós teremhasználat és  TAO-önrész támogatás nyújtott az önkormányzat.

- Azt kértem a vezetőktől, hogy lassan és tudatosan építsék fel a klubot, amiben remek munkát végeztek. Sőt a rájátszásban ezt még túl is szárnyalhatják, amihez természetesen mi is pozitívan állunk.

Sok sikert kívánunk Gáspinak az edzői pályafutáshoz!

2016. május 06. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás